Τεστ αναπνοής ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού

Τεστ αναπνοής ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού.

Με ένα τεστ αναπνοής μπορεί να ανιχνεύεται σε λεπτά ο καρκίνος του μαστού. Το νέο αυτό τεστ που φέρει το όνομα BreathLink φαίνεται να είναι εξίσου ακριβές με την μαστογραφία, σύμφωνα με έρευνες. Το επαναστατικό αυτό τεστ αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Menssana Research και έχει ήδη κυκλοφορήσει στις Ευρωπαϊκές αγορές. Η γυναίκα αρχικά εκπνέει σε έναν αναλυτή αναπνοής και το μηχάνημα αναλύει τα επίπεδα χημικών. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε ειδικό πρόγραμμα του υπολογιστή, το οποίο προσδιορίζει την ύπαρξη καρκίνου, ανάλογα με το μοτίβο των χημικών στην αναπνοή. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

Σύμφωνα με ειδικούς το καινούργιο αυτό τεστ μπορεί να μειώσει την ανάγκη για μαστογραφία, μια εξέταση αρκετά άβολη για τις γυναίκες, πράγμα που τις κάνει να αποφεύγουν την εξέταση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έχει αποδειχθεί ότι η απλή μαστογραφία αποτυγχάνει να διαχωρίσει τους επιθετικούς όγκους από εκείνους που αναπτύσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς και δεν χρειάζεται να αντιμετωπισθούν επιθετικά. Έτσι έχει χάσει ως έναν βαθμό την αξιοπιστία της.

Επιμέλεια: Μπεκιαρίδου Αλεξάνδρα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.