Στις Σέρρες παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης

serres_parelasi«Σήμερα πρέπει να αναλογιστούμε την ένδοξη περίοδο των προγόνων μας, ας εμβαθύνουμε στο νόημα εκείνης της επετείου και ας πάρουμε κουράγιο και δύναμη, ώστε με αποφασιστικότητα και δύναμη να ξεπεράσουμε την κρίση το συντομότερο δυνατόν» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θ. Καράογλου, από τις Σέρρες, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης…

«Τα μηνύματα είναι θετικά. Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς αυτή την έχει κερδίσει, αλλά και των επενδυτών» είπε ο κ. Καράογλου και επισήμανε: «Η σταθερότητα στην πολιτική κατάσταση και στην οικονομία εγγυάται ότι είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, για το βήμα ανάπτυξης που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία».

Εξάλλου, μήνυμα ειρήνης και εθνικής ασφάλειας έστειλε σε όλους τους Έλληνες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, λέγοντας: «Όπως ο ελληνικός στρατός ελευθέρωσε πριν από εκατό χρόνια την πόλη των Σερρών και έκτοτε διατηρείται ελεύθερη, θέλω να εγγυηθώ σε όλους ότι έτσι ακριβώς τα παιδιά του ελληνικού λαού, σήμερα και στο μέλλον, θα φροντίσουν η Ελλάδα να παραμείνει ελεύθερη και εγγυώμαι ότι θα την παραδώσουμε σε αυτούς που έρχονται μετά από μας, τόση, όση την πήραμε».

Στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση των Σερρών παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές του νομού, ιεράρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πλήθος στρατιωτικών και πολιτικών δυνάμεων, ενώ νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία εις μνήμην του μακαριστού μητροπολίτη Σερρών, Απόστολου Χριστοδούλου, που τιμήθηκε με τα αποκαλυπτήρια προτομής του για τον σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο, που διετέλεσε για την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών.

Πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.