Στις φυλακές Διαβατών και σε αργία, οι έξι προφυλακισθέντες σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας

φυλακες-διαβατωνΣε αργία τέθηκαν, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι έξι προφυλακισθέντες σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Οι προφυλακισθέντες, που δια των συνηγόρων τους προσέφυγαν κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης επικαλούμενοι δικονομικές παρατυπίες, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (11/4), στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δύο 24ωρα κρατούνταν, ανά δύο, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και στα Αστυνομικά Τμήματα Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας.

Οι απολογίες των υπολοίπων 7 σωφρονιστικών

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (11/4) απολογία του 9ου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Νιγρίτας, που κλήθηκε από την ανακρίτρια Σερρών να λογοδοτήσει για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Ο κατηγορούμενος δεσμοφύλακας φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότικατά την άφιξη του 42χρονου Αλβανού είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά του και δεν βρισκόταν στο χώρο των φυλακών. Κατόπιν αυτού, η ανακρίτριαΓεωργία Τουτουντζή ανέβαλε την απολογία του συγκεκριμένου φύλακα έως ότου προσκομιστούν από το σωφρονιστικό κατάστημα αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τον ισχυρισμό του. Στη συνέχεια -και με βάση τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία- θα κληθεί εκ νέου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί τη Μ. Δευτέρα, οπότε κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις άλλοι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ την επόμενη μέρα, Μ. Τρίτη, αναμένεται να απολογηθούν οι δύο τελευταίοι συνάδελφοί τους, από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους δεσμοφύλακες. Μεχρι στιγμής για την υπόθεση προφυλακίστηκαν,  έξι κατηγορούμενοι, ενώ άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (στον έναν επιβλήθηκε κι εγγύηση 5.000€).

Η έκθεση της τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης

Στην εισαγγελία Σερρών έφτασε η έκθεση της τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι. Όπως αναφέρεται στο 13σέλιδο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης «οι αιτιογόνες συνιστώσες του θανάτου του Ίλι Καρέλι είναι:

  • α) το σύνολο των περιγραφόμενων κακώσεων (εκχυμώσεις και κάταγμα στέρνου) και
  • β) το διαγνωσθέν ιστοπαθολογικά παθολογικό υπόστρωμα της καρδίας (συμφυτική περικαρδίτιδα, υπερτροφία της αριστερής κοιλίας και στεφανιαία νόσος).

Στο μεταξύ, αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων για τη λήψη φαρμάκων ή χημικών ουσιών, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων τα τραύματα που έφερε στην παλάμη του οφείλονταν«σε πρόσφατη αιμορραγία επί εδάφους παλαιότερης βλάβης, και της φλεγμονής που δημιουργήθηκε περίπου 3-4 ημερών πριν τον θάνατό του».

 

Πηγή: anexartitos.gr

 

One thought on “Στις φυλακές Διαβατών και σε αργία, οι έξι προφυλακισθέντες σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.