Σπ.Παπασπύρος: «Η ΕΡΤ πρέπει να ξαναλειτουργήσει για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

 

Σπ.Παπασπύρος: «Η ΕΡΤ πρέπει να ξαναλειτουργήσει για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

Χρήστος Ρώσσιος :«Χαιρετίζω τους αγωνιστές της Δημοκρατίας»

Ως μείζον ζήτημα για την αποκατάσταση λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών της χώρας έθεσαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο Σπύρος Παπασπύρος, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και ο Χρήστος Ρώσσιος, συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης.

Με διαφορά λίγων ωρών ο καθένας, φιλοξενούμενοι στις συχνότητες της ΕΡΑ Σερρών καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για αυταρχισμό και αντικοινωνική πολιτική.

«Χαιρετίζω τους αγωνιστές της Δημοκρατίας» δήλωσε απευθυνόμενους δημοσιογράφους της ΕΡΑ Σερρών Θάλεια Καμπουρίδου και Λωνίδα Κασάπη ο Χρήστος Ρώσσιος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διατηρώντας ανοιχτές τις εγκαταστάσεις της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ υποστήριξε πως ο κυβερνητικός αυταρχισμός, που άνοιξε με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ , κλιμακώνεται σε κάθε ευκαιρία, επιχειρώντας να πλήξει τους συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις με την κατασυκοφάντηση κάθε δημοκρατικής οντότητας και συλλογικής δράσης και με την ωμή καταστολή (όπως έγινε με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο), οδηγεί σ’ έναν ολισθηρό κατήφορο για τη Δημοκρατία, την κοινωνία και τη χώρα.

«Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ο αυταρχισμός δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ertopen.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.