Παραλύει αύριο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας

omadazita.gr

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο η χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καθώς θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, τις εφορίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, δικαστικοί, γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, φαρμακοποιοί. 

Σε ό, τι αφορά στον κλάδο της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. 

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. 

Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας «στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας» η οποία όπως αναφέρει «θέτει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε μαρασμό και αποσύνθεση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους της χώρας». Προσθέτει ότι, εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει, η κοινωνία «η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, θα οδηγηθεί στο τέλμα και την καταστροφή». 

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτεί να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που, όπως αναφέρει, «κινδυνεύουν, τον επόμενο μήνα, να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά». Την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των οδηγών των νοσοκομείων ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας ότι αγωνίζεται «για Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».

Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν και εκείνοι στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ενώ τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. 

Έτσι, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει ότι κατά την 9η Απριλίου 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν: 1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, 2) Επισκεπτήρια συνηγόρων και 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Αντίθετα, την ημέρα αυτή θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις και μεταγωγές των κρατουμένων στις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση του18μήνου, καθώς οι τακτικές ή οι έκτακτες παραλαβές και οι μεταγωγές στα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα.

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, βρίσκονται από χθες, εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας. Χθες το πρωί πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 07:00 έως 11:00 και συγκεντρώσεις, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, και την Τετάρτη 9 Απριλίου θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. 

Για σήμερα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή. Αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και την Ένωσης Αρχιεργατών και Λιμενεργατών του ΟΛΠ αναμένεται να έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετάσχουν και στην απεργία της Τετάρτης με συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία προς το κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι, ακόμη, τα πλοία την Τετάρτη, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισαν τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη. 

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ. 

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα υπάρξουν στις μετακινήσεις με τα τρένα, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρόλεϊ, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μετέχουν με 24ωρη απεργία.

Επίσης, η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».Μάλιστα, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα αυριανά βραδινά δρομολόγια των τρένων. Σημειώνεται, πάντως, πως οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, μιας και το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο. 

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μην πάρουν μέρος στην απεργία.

Παράλληλα, εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί στις 8 Απριλίου, έως και τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύουν για όλους καθώς και «να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : zougla

One thought on “Παραλύει αύριο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας

  1. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys Iˇ¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.