Οι μετεωρίτες προτιμούν τη Ρωσία!

newego_LARGE_t_1101_54337808_type12713Μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο, που δείχνει ένα σώμα με λαμπρή μπλε ουρά να επιταχύνει στον νυχτερινό ουρανό του Μουρμάνσκ της βόρειας Ρωσίας, φουντώνουν τα σενάρια περί πιθανής πτώσης μετεωρίτη! Φαίνεται ότι οι μετεωρίτες προτιμούν τη Ρωσία, αφού δεν πέρασε πολύς καιρός από τον μετεωρίτη του Τσελιαμπίνσκ, ο οποίος προκάλεσε αρκετές ζημιές και τραυματισμούς.

Ο νέος αυτός μετεωρίτης, που έπεσε στις 2.10 τα ξημερώματα, ευτυχώς δεν έκανε μεγάλη ζημιά. Το σημείο όπου προσγειώθηκαν τα συντρίμμια του δεν είναι ακόμα γνωστό, όπως επίσης δεν επιβεβαιώθηκε ακόμα ότι επρόκειτο για μετεωρίτη. Όλες οι ενδείξεις όμως οδηγούν είτε στην παραπάνω υπόθεση, είτε στην περίπτωση διαστημικού σκουπιδιού το οποίο επέστρεψε στην γήινη ατμόσφαιρα.

Το αστρονομικό αυτό γεγονός δεν είναι σπάνιο, αφού δεκάδες τόνοι κοσμικής σκόνης πλησιάζουν την ατμόσφαιρα της Γης καθημερινά και οι μετεωρίτες που φτάνουν στην επιφάνεια αγγίζουν τους 500 κάθε χρόνο.

Η πιο πρόσφατη θεαματική έκρηξη συνέβη το 2013 στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας. Η έκρηξη του συγκεκριμένου σώματος είχε ισχύ ίση με 40 ατομικές βόμβες σαν αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα!

 

 

Επιμέλεια: Μπεκιαρίδου Αλεξάνδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.