Ο Πούτιν είναι ο πιο φτωχός της κυβέρνησής του: Για αυτό το λόγο τριπλασίασε με διάταγμα τον μισθό του

6D26BA6F14F79B618728CCB95A476C92Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις ημέρες από την ανακοίνωση των πόθεν έσχες της ρωσικής κυβέρνησης όπου καταγραφόταν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο φτωχότερος στο κυβερνητικό σχήμα και η προεδρία, με διάταγμα, ανακοίνωσε τον τριπλασιασμό του μισθού του.

Οι μισθοί του ρώσου προέδρου καθώς και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχεδόν θα τριπλασιαστούν, σύμφωνα με διάταγμα του Κρεμλίνου που ανακοινώθηκε σήμερα. Οι μισθοί του προέδρου και του πρωθυπουργού θα αυξηθούν 2,65 φορές, διευκρινίζεται στο διάταγμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα έσοδα των πολιτικών που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο και την κυβέρνηση, ο μισθός του Πούτιν ήταν μικρότερος από αυτόν του Μεντβέντεφ, των συμβούλων του και της πλειονότητας των υπουργών της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο Πούτιν δήλωσε πέρυσι έσοδα 3,7 εκατομμυρίων ρουβλιών (74.000 ευρώ), ποσό μειωμένο σε σχέση με το 2012. Ο Μεντβέντεφ είχε έσοδα 4,3 εκατομμύρια ρούβλια (85.800 ευρώ).

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έλαβε μικρότερο μισθό από το σύνολο των συμβούλων του, περιλαμβανομένου του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ (9,2 εκατ. ρούβλια, 185.000 ευρώ).

Ο Πεσκόφ εξήγησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό η Ηχώ της Μόσχας ότι η αύξηση του μισθού του ρώσου προέδρου αποτελεί μια «αναπροσαρμογή», καθώς ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ δεν έχουν λάβει τις αυξήσεις στους μισθούς τους που έχουν δοθεί στους δημοσίους υπαλλήλους, στο διοικητικό προσωπικό του Κρεμλίνου και στην κυβέρνηση.

 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.