Ο Ν. Λυγερός στις Σέρρες

nikos-lygeros
 
Στις Σέρρες, θα βρεθεί και πάλι ο καθηγητής πανεπιστημίων και στρατηγικός σύμβουλος  Νίκος Λυγερός. Τον Dr Νίκο Λυγερό κάλεσε… το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών “Κωνσταντίνος Καραμανλής” με αφορμή την έναρξη των μαθητικών ομίλων του Σχολείου, που θα λειτουργήσουν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση ο κ. Λύγερος θα μιλήσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών “Κωνσταντίνος Καραμαλής” σε μια ανοιχτή για όλους διάλεξη, με θέμα  “Κ. Καραθεοδωρή: Παράδειγμα ανθρωπιάς και επιστημοσύνης”.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
Γεννήθηκε το 1968. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS). Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Υπήρξε Διεθνής παρατηρητής στις προεδρικές του Nagorno Karabakh. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων (Υπουργείο Παιδείας). Είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, ζωγράφος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή, που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.
 
Δημοσίευσε περισσότερα από 13.600 άρθρα, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, πάνω σε θέματα μαθηματικών, νοημοσύνης, στρατηγικής, φυσικής, φιλοσοφίας, εκπαίδευσης, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας.  Ενδεικτικά αναφέρονται:
 
Πηγή : taxalia.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.