«Ο Μάριος Παπαγεωργίου ζει»

9a1483f382b54b4521d24c1ad7a32911_XLΣτην τελική ευθεία μπαίνει η εκδίκαση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας της υπόθεσης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της απαγωγής να απολογείται επί τρεις ώρες το Σάββατο.

«Ο Μάριος ζει! Σκηνοθέτησε ο ίδιος την απαγωγή του για να αποσπάσει τα λύτρα από τη μητέρα του» είπε ενώπιον της έδρας ο φερόμενος ως αρχηγός και άμεσα προκάλεσε την έκρηξη της οικογένειας και των φίλων του 26χρονου, οι οποίοι βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων από τους δικαστές προς τον 71χρονο κατηγορούμενο για αρπαγή, απόπειρα εκβιασμού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο οποίος σύμφωνα με τους μάρτυρες, παρουσιαζόταν ως πρόσωπο με υψηλές διασυνδέσεις στην ΕΥΠ.

«Μου είχε πει ότι ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να παρακολουθεί τα τηλέφωνα της μητέρας του και να παραλάβει ο ίδιος τα λύτρα» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας επίσης ότι ουδέποτε απέτρεψε τη μητέρα του 26χρονου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, να καταγγείλει στην Αστυνομία την απαγωγή. Ερωτηθείς για το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου του 26χρονου Μάριου στο Φάληρο, ο Πέτρος Μιχαλεάκος εκτίμησε ότι ενδέχεται να προήλθε από τραυματισμό του νεαρού όταν επιχείρησε να αλλάξει λάστιχο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι απολογίες ακόμα δύο κατηγορουμένων-μελών της «σπείρας των οκτώ». Ο ένας μάλιστα είπε ότι σε μία από τις καταγεγραμμένες από την Αστυνομία συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο, όταν μιλούσε συνθηματικά για το «ζώο» που θα μετέφεραν και θα εγκατέλειπαν στο βουνό, αναφερόταν στη… μητέρα του Μάριου, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι υπήρχε σχέδιο απαγωγής και της Βαρβάρας Θεοδωράκη, όπως γράφει η “Δημοκρατία”.

Οι απολογίες συνεχίζονται.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.