Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στο έργο «EΑSYTRIP: GR-BG E-mobility solutions»

EΑSYTRIP: GR-BG E-mobility solutions

Ο Δήμος Σερρών συμμετείχε στην 4η τεχνική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου «EΑSYTRIP: GR-BG E-mobility solutions» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Θέρμης που αποτελεί εταίρο του έργου, στο συνεδριακό χώρο POLIS και συμμετείχαν  εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου (ΕΚΕΤΑ-Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, Δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Σερρών, Καβάλας, Bansko και Krumovgrad) καθώς επίσης και υπεργολάβων που συμμετείχαν ενεργά σε μέρος του προγράμματος.

EΑSYTRIP: GR-BG E-mobility solutions

Εκ μέρους του Δήμου Σερρών συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ.Π.Γρηγοριάδης και από το τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας, ο προϊστάμενος κ.Ν.Παπαδίκης και οι υπάλληλοι κ. Φ.Μίκικη και Μ.Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο υλοποίησης της πράξης στο τμήμα που αναλογεί στον κάθε εταίρο. Όσον αφορά στο Δήμο Σερρών, η κ.Μίκικη ενημέρωσε ότι έχουν δοθεί τα απαραίτητα δεδομένα από το Δήμο Σερρών προς τροφοδότηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του έργου ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση των υπηρεσιών που περιέχει βάσει της σύμβασης του συμβούλου του Δήμου Σερρών. Αναφορικά με την προμήθεια του εξοπλισμού του έργου, αναδείχθηκε ο ανάδοχος και ξεκινά άμεσα η σύμβασή του. Τέλος, υλοποιήθηκαν δράσεις διάχυσης ενώ δρομολογείται η διαδικασία της παροχής υπηρεσιών προώθησης των ενημερωτικών σποτ του έργου (συμβατική υποχρέωση του Δήμου Σερρών) εν αναμονή της τελικής έκδοσης αυτών από τους αρμόδιους εταίρους.

Βασικότερα θέματα  της συνάντησης αυτής, μεταξύ άλλων, ήταν να παρουσιαστούν και να συζητηθούν περαιτέρω οι ενέργειες που διεξάγονται από κάθε Δήμο για την αξιολόγηση των υπηρεσιών της πλατφόρμας από τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ανάλυσης αναγκών των χρηστών και η προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού  για τη λειτουργία της. Τέλος, σημαντικό ζήτημα αποτέλεσε και η βιωσιμότητα της πλατφόρμας μετά το τέλος του έργου για την οποία αναμένεται σχετική μελέτη – πρόταση από τους υπεργολάβους όλων των εταίρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.