Ο βουλευτής εκλέγεται για να προσφέρει

tsiplakisΜια από τις  κοινοβουλευτικές μάχες που είχα δώσει στο παρελθόν και ειδικότερα και ως μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ,ήταν και αυτή για την κατάργηση των προνομίων των βουλευτών.
Ο βουλευτής εκλέγεται για να προσφέρει ακόμα και με προσωπικό κόστος. Οι βουλευτές οφείλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι να παίρνουν από αυτό .
Για αυτό το λόγο και πιστεύω ότι πρέπει να έχουν και την οικονομική τους ανεξαρτησία ασκώντας το επάγγελμά τους κάτι που στο παρελθόν δυστυχώς για ένα διάστημα δεν υπήρχε. Ήμουν ο μόνος βουλευτής των Σερρών που είχε καταψηφίσει το ασυμβίβαστο βουλευτικής και επαγγελματικής ιδιότητας . Για μένα αυτό δεν είναι μόνο άποψη αλλά και στάση ζωής.
Η κατάργηση των προνομίων είναι θέμα αρχής και αξιοπιστίας του πολιτικού  μας συστήματος αν θέλουμε να έχουμε μια  υγιή δημοκρατία .

Οι προτεινόμενες  από τον Πρωθυπουργό και τη Ν.Δ, αλλαγές στο Σύνταγμα είναι η αρχή της αναγέννησης του πολιτικού μας συστήματος .

Μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών είναι και η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων .
Η μεγάλη αυτή κρίση που περνάει η χώρα πρέπει να οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα .
Οι μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα που έχουν προταθεί από τον Πρωθυπουργό αποτελούν την αρχή για ένα νέο πολιτικό σύστημα . Χρειαζόμαστε  πλέον γνώση , υπευθυνότητα , διαφάνεια , ηθική .
Οι αλλαγές στο Σύνταγμα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους πέρα από κόμματα και ιδεολογίες .
Απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν , ας κάνουμε όμως την αρχή .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.