Νέες σκέψεις για τον ”τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου”!

amfipoli_liontari

Ο παλιός θρύλος των κατοίκων της αρχαίας Αμφίπολης, για «έναν τρανό βασιλιά» και οι σκέψεις των ιστορικών…

Την ώρα που οι έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών συνεχίζονται, για να βγει στο φως το μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, ιστορικοί που επικαλείται η εφημερίδα ”Το Ποντίκι” υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της Αμφίπολης στα αρχαία χρόνια, υποστήριζαν πως βρίσκεται θαμμένος στην περιοχή «ένας μεγάλος βασιλιάς».

Μετά από αυτό το σενάριο, το οποίο θέλει να είναι μεν θαμμένος κάποιος βασιλιάς στην Αμφίπολη όχι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος, υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο ενισχύεται από την καταγραφή του αρχαίου ιστορικού Διόδωρου του Σικιελιώτη. Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο Μέγας Αλέξανδρος, γοητευμένος με την Αμφίπολη, σκόπευε να φτιάξει έναν ναό για να τιμήσει την πόλη απ’ όπου απέπλευσε το 334 π.Χ. για την εκστρατεία στην Ασία.

amfipoli_tafos_alexandrou2

 amfipoli_tafos_alexandrou4

Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, οι ντόπιοι έδειχναν στους επισκέπτες τον τάφο του στην Αλεξάνδρεια ώς το 391 μ.Χ. Μετά χάνονται τα ίχνη του. Κανείς δεν μπορούσε να πει με κατηγορηματικό τρόπο πού βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου. Κάποιοι μίλησαν για τον παλιό θρύλο των κατοίκων της αρχαίας Αμφίπολης, που λέει πως κάπου εκεί βρίσκεται «ένας τρανός βασιλιάς».

Η αποστασιοποιημένη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού δεν κατάφερε να βάλει φρένο στα σενάρια. «Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως μέχρι να προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη», αναφέρει.

amfipoli_tafos_alexandrou3

Πηγή :Newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.