ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

αρχείο λήψης (2)ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

Σερραίες και Σερραίοι,

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι, η μεγάλη γιορτή του Πάσχα και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου αποκτούν ξεχωριστή σημασία.

Η πατρίδα μας πλήττεται και ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση, η οποία αποδεικνύεται κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Η ανάσταση, όχι μόνο της κατεστραμμένης οικονομίας, αλλά και του ελληνικού πνεύματος είναι το ποθούμενο.

Μόνον έτσι η Ελλάδα θα εξέλθει από την παρατεταμένη εβδομάδα των Παθών, στην οποία την έχουν καταδικάσει και τον μαρτυρικό σταυρό που της επέβαλαν να σηκώσει.

Σε πείσμα των καιρών πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τη σπουδαιότητα, όχι μόνον των ημερών, αλλά κυρίως γιατί αυτό που κάποτε ονομαζόταν ΠΑΣΧΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ τείνει να χάσει το νόημά του…

Κακά τα ψέματα… πολλοί λίγοι πλέον συνειδητοποιημένοι, ευαισθητοποιημένοι βιώνουν το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας κι αυτό είναι σημάδι της επικίνδυνης αλλοίωσης των ηθών.

Κατάπτωση, δηλαδή, όχι μόνον στον οικονομικό τομέα…

Δυστυχώς αυτή η διαρκής μείωση και η συνεχιζόμενη απειλή αφαίρεσης των εθνικών χαρακτηριστικών-σε συνδυασμό με την οικονομική εκμηδένιση του λαού-απαιτεί να τεθούμε σε εγρήγορση κι επί τέλους να αφυπνιστούμε.
Σερραίες και Σερραίοι,

Εύχομαι σε όλους το Πάσχα να αποτελέσει ευκαιρία για συνεορτασμό της Ανάστασης του Θεανθρώπου με τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα, με χαρά και υγεία.

Κυρίως όμως με την ελπίδα ότι δεν θα αφήσουμε τη νεολαία να ξεχάσει τι είναι το Πάσχα και τις παραδόσεις μας.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

One thought on “ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.