Μια υπέροχη μουσική παράσταση αφιέρωμα στην ερμηνεύτρια EDITH PIAF από μαθητές σχολείων των Σερρών (φωτο)

Μια υπέροχη παράσταση αφιέρωμα στη ζωή της μεγάλης Γαλλίδας ερμηνεύτριας EDITH PIAF είχαν  την τύχη να παρακολουθησουν το Σάββατο 29 Μαρτίου, όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν στο  Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί! Ηταν τόσοι που οι προσκλήσεις (επι πληρωμή) εξαντλήθηκαν με συνέπεια να κατακλυστεί το αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή σχολείων των Σερρών με τις εξής συντονίστριες: ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Αντωνία Θεοχαρίδου, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, Ελένη Κουτή και Ελίνα Γραμματοπούλου, μουσικοί 1° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Αργυρούλα Θεοδωρίδου, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας 2° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Δέσποινα Γρηγοριάδου, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας 4° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Δέσποινα Φαρμακίδου, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας 6° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Μαρία Σταμπουλή, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ Αγγελική Τζιάνου, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας

 

Η ιδέα για το ανέβασμα μιας μουσικοθεατρικής παράστασης με τίτλο «Το Παρίσι μέσα από τη μουσική διαδρομή της Edith Piaf», της διάσημης τραγουδίστριας που άφησε το στίγμα της στο γαλλικό τραγούδι στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, προέκυψε ξαφνικά, όταν μια βραδιά του Αυγούστου έξι καθηγήτριες γαλλικής γλώσσας αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με τη δυνατότητα συνεργασίας μαθητών από έξι διαφορετικά σχολεία της περιφέρειάς μας πάνω σε ένα κοινό θέμα σχετικό μετη γαλλική κουλτούρα. Την ίδια περίοδο, η μουσικός του Μ.Σ.Σ. Ελένη Κουτή μοιράστηκε μαζί μας την ωραία ιδέα της να δουλέψουμε πάνω στη ζωή και το έργο της γαλλίδας τραγουδίστριας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από το θάνατό της. Στην πορεία και άλλοι συνάδελφοι μουσικοί αγκάλιασαν την ιδέα και έτσι δημιουργήθηκε μια δυναμική ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών με στόχο να προβάλουν στο κοινό γνωστά τραγούδια της Πιαφ, καθώς και γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της και την πορεία της στον κόσμο της μουσικής.

 

Με γνώμονα τα στάδια της ζωής της έγινε η διανομή του σχετικού υλικού στα σχολεία και κάθε ομάδα ανέλαβε να ζωντανέψει με μουσική, χορό, θέατρο και λόγο τη ζωή της Πιαφ από το 1915,χρονολογίαγέννησήςτης έωςτο 1963, χρονολογία του θανάτου της. Το παραπάνω εγχείρημα το εντάξαμε στα προγράμματα Πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, με υπεύθυνη την κ. Σοφία Ευθυμιάδου-Τουλή. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν άριστα, με κέφι και δημιουργική διάθεση, υποστηρίζοντας ο καθένας με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την αξιόλογη κοινή προσπάθεια των έξι διαφορετικών σχολείων της περιφέρειάς μας. Η ηθική ικανοποίηση, η χαρά της δημιουργίας και της συνεργασίας καθώς και το άνοιγα του Σχολείου στην Κοινωνία ήταν ένα στοίχημα που θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κερδίσαμε με την παρούσα εκδήλωση.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: anexartitos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.