Μια ομάδα εθελοντών πολιτών υπόσχεται να κάνει ..λαμπίκο την Θεσσαλονίκη!

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου, όταν η οφθαλμίατρος Σουζάνα Καϊλάρη είδε στο facebook μια φωτογραφία από ένα παγκάκι, στο νεοπαραδοθέν, καινούργιο τμήμα της παραλίας, με μουτζούρες.

 
 
“Κάποιος φίλος πέταξε την ιδέα: ‘φτιάχνουμε ομάδα άμεσης επέμβασης για να τα καθαρίζουμε;’ και κάπως έτσι φυτεύτηκε ο σπόρος που άρχισε να ‘φυτρώνει’ λίγες μέρες μετά, όταν στον Λευκό Πύργο, οπαδοί ομάδας έγραψαν συνθήματα “, λέει η ίδια.
Αρχές Απριλίου δημιουργήθηκε η σελίδα “Los Lampicos” και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.
“Η ομάδα μας βρίσκεται ήδη σε επαφή με άλλες κοινωνικές ομάδες και με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να προμηθευτούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για τον καθαρισμό. Παράλληλα, θέλουμε να οργανώσουμε επισκέψεις σε σχολεία προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές” ανέφερε η κ. Καϊλάρη.
 
 
 
Ζήτημα… μαγκιάς είναι πάντως το “tag” που αποτελεί πρωτογενή μορφή γκράφιτι και ερμηνεύεται ως “ήμουν κι εγώ εδώ και ορίστε και η υπογραφή μου”. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον νεαρό Δήμο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά δεν θέλει να αναφερθούν τα υπόλοιπα στοιχεία του, “σε όσο πιο κεντρικό και επικίνδυνο σημείο το κάνεις, τόσο περισσότερο θα ακουστεί το όνομά σου στους κύκλους των γκραφιτάδων”.
“Δεν υπάρχει λογική σ΄ αυτό, είναι θέμα ‘μαρκαρίσματος’ του χώρου για να ‘ανέβει’ το όνομά σου και γίνεται κυρίως από πιτσιρίκια, το πολύ 20 χρονών τα οποία συναντιούνται τα ξημερώματα και κάνουν τέτοιου είδους εξορμήσεις” λέει ο νεαρός προσθέτοντας ωστόσο ότι η πλειονότητα αποφεύγει να “πατήσει” το γκράφιτι ενός άλλου, να γράψει δηλαδή από πάνω, σεβόμενη τη δουλειά του. 
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης,Θανάσης Παππάς κάνει λόγο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για όξυνση του φαινομένου και τονίζει ότι προσανατολίζεται, μετά το Πάσχα, στην προμήθεια ειδικών, αντιγκράφιτι υλικών που θα σκεπάζουν τις γραμμένες περιοχές με ένα είδους φιλμ για να μπορούν να καθαριστούν εύκολα στη συνέχεια.
 
 
 
 
Πηγή: news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.