Μεγαλώνει κατά δέκα ημέρες το σχολικό έτος – Λιγότερες διακοπές το Πάσχα;

αρχείο λήψης (4)Καμία διάθεση για κατάργηση των σχολικών αργιών των Τριών Ιεραρχών και της γιορτής του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου δεν υπάρχει από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, παρότι το τελευταίο διάστημα η πληροφορία αυτή ακούστηκε αρκετά έντονα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr, θα υπάρξει αύξηση των ημερών του διδακτικού έτους για τα λύκεια. Συγκεκριμένα, τα σχολεία για φέτος θα κλείσουν στις 21 Μαΐου, ενώ θα ανοίξουν και πέντε ημέρες νωρίτερα το Σεπτέμβριο, ενώ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου. Η αύξηση των διδακτικών ημερών κρίνεται απαραίτητη μετά τις απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών τον τελευταίο διάστημα, σε μία προσπάθεια να αναπληρωθεί μέρος των χαμένων διδακτικών ωρών.

Λιγότερες διακοπές το Πάσχα; Χαρακτηριστική, πάντως, είναι η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και με βάση την οποία οι αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας εξετάζουν περικοπή των διακοπών του Πάσχα. Η πρόταση αυτή εξετάζει την επανέναρξη των μαθημάτων την Τετάρτη του Πάσχα, αλλά ακόμα βρίσκεται υπό συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις του Παιδείας αναμένονται την επόμενη εβδομάδα με δεδομένο ότι θα έχουν εξεταστεί και συζητηθεί όλα τα παραπάνω θέματα. 

 
 
 
Πηγή: news.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.