«Με φόνο ισοδυναμεί η συμπεριφορά του καπετάνιου»

Lee Joon-Seok, captain of South Korean ferry "Sewol" which sank at sea off Jindo, walks out of court after an investigation in Mokpo«Καταπέλτης» η πρόεδρος της Νότιας Κορέας για το ναυάγιο

Ακατανόητες και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις πράξεις του καπετάνιου του πλοίου «Sewol» και ορισμένων μελών του πληρώματος η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Park Geun-Hye, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ισοδυναμούν με «φόνο».

«Όχι μόνο η δική μου καρδιά αλλά και οι καρδιές όλων των νοτιοκορεατών έσπασαν και γέμισαν με σοκ και θυμό», τόνισε η πρόεδρος, με φόντο την τραγωδία κοντά στο νησί Τζέτζου.

Η Park πρόσθεσε πως είναι καθαρό πως ο καπετάνιος Lee Joon-Seok χωρίς λόγο καθυστέρησε να ζητήσει την εκκένωση του πλοίου ενώ αυτό βυθιζόταν και στη συνέχεια εγκατέλειψε τους επιβάτες αναζητώντας πρώτος διαφυγή.

Ο Lee συνελήφθη το Σάββατο με άλλα δύο μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος κρατούνται κατηγορούμενα πως δεν προστάτευσαν τους επιβάτες και πως εγκατέλειψαν το πλοίο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ανάσυρση σορών από το κουφάρι του πλοίου και οι δύτες έχουν ήδη βγάλει 60 νεκρούς.

Περίπου 240 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.