Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Δικονομολόγων στις Σέρρες

38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Δικονομολόγων στις Σέρρες

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε στο Elpida Resort το Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων με θέμα «Δικονομικά Ζητήματα του Δικαίου Προστασίας του Καταναλωτή» προς τιμήν του εξαίρετου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Μπέη. Το παρόν έδωσε το απαύγασμα της διανόησης του νομικού κόσμου, σπουδαίοι καθηγητές Δικονομικού Δικαίου, Δικαστές και πλήθος Δικηγόρων από όλη την Ελλάδα, αλλά και τοπικοί φορείς όπως ο Αντιπεριφεριάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, και οι Βουλευτές κα. Κόλλια και κ. Μπόλαρης.

Βασικοί Εισηγητές του Συνεδρίου ήταν ο κ. Δημήτριος Μπαμπινιώτης, λέκτορας του Πανεπιστημίου Θράκης, η κ. Χαρούλα Απαλαγάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής Θεσσαλονίκης και ο κ. Νικόλαος Κλαμαρής, ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Αθηνών. Οι παρουσιάσεις τους ήταν άκρως ενδιαφέρουσες, επεξηγηματικές και εύστοχες, ενώ με τον λόγο τους κατόρθωσαν να μεταλαμπαδεύσουν στους συνέδρους την ουσιαστική διάσταση των φλέγοντων θεμάτων που συζητήθηκαν. Εξίσου σημαντικές, όμως υπήρξαν και οι παρεμβάσεις των συνέδρων, οι οποίες συνέβαλαν στη προώθηση και διάνθιση του επιστημονικού διαλόγου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με τις δευτερολογίες των Εισηγητών και την σύνοψη των εργασιών από τον Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Βασίλειο Ρήγα, Αρεοπαγίτη ε.τ.

Τα σχόλια όλων των παρευρισκομένων υπήρξαν άκρως κολακευτικά τόσο για τις εποικοδομητικές επιστημονικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, όσο και για την άψογη διοργάνωση που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών. Όλοι οι Σύνεδροι φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, ξεναγήθηκαν στα πιο όμορφα σημεία του νομού και γεύτηκαν τα τοπικά εδέσματα και ποτά.

38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Δικονομολόγων στις Σέρρες

 

38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Δικονομολόγων στις Σέρρες

 Ένα άκρως παραγωγικό, λοιπόν, συνέδριο και μια άρτια διοργάνωση του Δ.Σ. Σερρών οδήγησαν στην επιτυχή ολοκλήρωσή του. Ευελπιστούμε να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον και άλλες τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις που προωθούν την πόλη μας.

 

38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Δικονομολόγων στις Σέρρες

38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Δικονομολόγων στις Σέρρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.