Λυγίζουν οι δύτες στο θέαμα του θανάτου

Οι δύτες κατάφεραν μετά από τέσσερις ημέρες να μπουν στο εσωτερικό του ναυαγισμένου οχηματαγωγού στη Νότια Κορέα, σπάζοντας ένα παράθυρο αλλά ανέσυραν πολλές σορούς την ώρα που μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των διακοσίων και πλέον αγνοουμένων.

Περίπου 100 εξοργισμένοι συγγενείς προσπάθησαν από το νησί Τζίντο όπου γίνονται οι έρευνες, να περάσουν στη στεριά και να κάνουν πορεία μέχρι την πρωτεύουσα Σεούλ-απαιτώντας εξηγήσεις από την πρόεδρο της χώρας- αλλά τους σταμάτησε η αστυνομία.

Επικράτησε ένταση και μια γυναίκα δεν άντεξε την πίεση και λιποθύμησε, ενώ άλλοι συγγενείς φώναζαν στους αστυνομικούς που στέκονταν αμίλητοι.

Το πρωί, ανήμερα του Πάσχα, λειτουργία τελέστηκε σε εκκλησία της περιοχής και ο πάστορας περιέγραψε με δραματικό τρόπο πώς ένα μέλος της ενορίας έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να γλιτώσει από το ναυάγιο.

Επιμνημόσυνες δεήσεις γίνονται και στα κλειστά λόγω των διακοπών σχολεία. Μια ολόκληρη τάξη του λυκείου στο προάστειο της Σεούλ ξεκληρίστηκε, οι συμμαθητές τους πάντως προσεύχονται για το θαύμα. Οι ελπίδες, ωστόσο, για την ανεύρεση επιζώντων, έχουν πλέον εξανεμιστεί και το μόνο που ζητούν οι συγγενείς είναι να παραλάβουν τις σορούς των δικών τους.

Για το λόγο αυτό, δίνουν δείγματα DNA που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων. Συνεχίζονται παράλληλα και οι έρευνες για να εξακριβωθεί ποια είναι η αιτία που το πλοίο βυθίστηκε σε ένα συχνό δρομολόγιο και γιατί δεν δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης.

Οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν, μέσα σε δέκα ημέρες, αν θα παραπέμψουν σε δίκη τον καπετάνιο και τα δύο μέλη του πληρώματος που έχουν συλληφθεί. Με καλυμμένο και σκυμμένο το κεφάλι, η 25χρονη ανθυποπλοίαρχος που ήταν στο πηδάλιο την ώρα της τραγωδίας εμφανίζεται να κλαίει.

Η συλληφθείσα που έστριψε απότομα το πλοίο, πριν την πρόσκρουσή του, αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή δεν μείωσε ταχύτητα, όταν το πλοίο περνούσε κοντά από νησιά, αλλα και γιατί δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα που θα έσωζαν ζωές.

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.