Λαθρεμπόριο με 9.000 φιάλες στο Λευκώνα Σερρών

11-09-2013lathreborio_lefkona2Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών συνέλαβαν τρία άτομα για λαθρεμπόριο ποτών στο Λευκώνα Σερρών

Κατασχέθηκαν περισσότερες από 9.000 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών διαφόρων μαρκών, συνολικού όγκου πλέον των 11.000 λίτρων

Οι δύο εκ των συλληφθέντων ενεργούσαν ως προπομπός προκειμένου να ενημερώνουν τον τρίτο συλληφθέντα για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων κατά την διάρκεια του δρομολογίου

11-09-2013lathreborio_lefkona1Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, πέτυχαν χθες (10.09.2013) τη σύλληψη τριών αλλοδαπών ενός υπηκόου Ρουμανίας ηλικίας 47 ετών και δύο υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 29 και 35 ετών, για λαθρεμπόριο ποτών.

Αρχικά, χθες πρώτες πρωινές ώρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης (ύψος Λευκώνα Σερρών), εντοπίστηκε το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίοι επέβαιναν οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν (24) λαθραίες φιάλες αλκοολούχου ποτού (βότκα), συνολικού όγκου (20,4) λίτρων.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε το Ι.Χ. Φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας εταιρίας με έδρα την Ρουμανία, με οδηγό τον 47χρονο και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν (9.274) λαθραίες φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων μαρκών, συνολικού όγκου (11.032) λίτρων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι προαναφερόμενοι εισήγαγαν από την Βουλγαρία τις ανωτέρω ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι υπήκοοι Βουλγαρίας ενεργούσαν ως προπομποί προκειμένου να ενημερώνουν τον 47χρονο υπήκοο Ρουμανίας για την ύπαρξη ελέγχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν ( 9.298) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικού όγκου (11.052,4) λίτρων, οι οποίες εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Τα προαναφερόμενα οχήματα, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.