Κυριακή 30 Μάρτη συγκέντρωση εμπόρων-επαγγελματιων

Με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη» η ΓΣΕΒΕΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 2 το μεσημέρι στη Πλατεία Κλαυθμώνος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν γονατίσει από την εξοντωτική υπερφορολόγηση, από τα δρακόντεια πρόστιμα και από τις παράλογες «ρυθμίσεις» του ΟΑΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς. Τα τελευταία 4 χρόνια 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτα, 1 στις 2 είναι στο κόκκινο ενώ την ίδια στιγμή 1.000.000 επαγγελματίες και βιοτέχνες καθώς και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

11

Τα βασικά αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ είναι:

  • να σταματήσει η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις οδηγεί στον αφανισμό
  • να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στα υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα.
  • να μην μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις.
  • να εκλογικευτούν οι ρυθμίσεις των οφειλών των ΜμΕ προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έτσι ώστε και να μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων.  
  • να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
  • να αποκατασταθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να διαχωριστεί η ασφαλιστική ενημερότητα από τη θεώρηση των βιβλιαρίων.

Σε έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, το 70% των επαγγελματιών, βιοτεχνών εμπόρων παρουσιάζει συρρίκνωση του κύκλου εργασιών το δεύτερο εξάμηνο του 2013, που σε βάθος τετραετίας φθάνει στο 65% του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και στο 87% για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕκ.Γ.Καββαθας ειπε οτι εκατονταδες χιλαδες συνάδελφοι ειναι ελεύθεροι-πολιορκημενοι από χρεη σε ασφαλιστικους φορεις στο δημοσιο και σε προμηθευτές

Κυριακή 30 Μάρτη συγκέντρωση πλατεία Κλαυθμώνος .

Υπάρχει παντελής έλλειψη ρευστότητας, ενώ αυξάνεται ο δείκτης της αποεπένδυσης. «Τον περασμένο Ιούλιο, το 35% των ερωτηθέντων, σε δείγμα 1.200 επιχειρήσεων, έλεγε πως δεν θα επενδύσω το επόμενο εξάμηνο, ενώ τον Φεβρουάριο στο ίδιο δείγμα το ποσοστό αυτό φθάνει στο 45% ,Η υπερφορολόγηση ειναι το κύκνειο άσμα βιοτεχνών και εμπόρων, εκτιμώντας ότι, μαζί με τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν έμποροι και βιοτέχνες, μπορεί να φέρει ακόμα περισσότερα λουκέτα στην αγορά

Όλοι την Κυριακή στην Αθήνα στη Πανελλαδική Συγκέντρωση Εμπόρων -Επαγγελματιων στη πλατεία Κλαθμωνος στις 2 το μεσημέρι .

Πηγή:  serresnews.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.