ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

sinergo_F12853Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συνεργώ στην Απασχόληση» υλοποιεί το έργο «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Σερρών» το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στόχος της παρέμβασης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από την προώθηση στην τοπική αγορά εργασίας κυρίως νέων με υψηλά προσόντα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις ευμετάβλητες σημερινές συνθήκες, αγρότες με νέες ιδέες και ικανότητες εφαρμογής καινοτομικών δράσεων και πρακτικών, καθώς και μακροχρόνια ανέργων με προοπτική επαγγελματικού επαναπροσανατολισμού και ικανότητας εισόδου στην αγορά εργασίας.

Η περιοχή παρέμβασης του έργου είναι ο Δήμος Σερρών.

Οι ωφελούμενοι της δράσης είναι συνολικά 140, οι οποίοι είναι Δημότες ή Μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Σερρών των ακόλουθων ομάδων:

  •  Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ (60 ωφελούμενοι).
  • Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το πρόγραμμα (35 ωφελούμενοι).
  • Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011 (45 ωφελούμενοι).

Στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν δύο ημέρες καριέρας στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να φέρουν σε επικοινωνία τους ωφελούμενους με τις εταιρείες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, μέσω διαλέξεων, συναντήσεων εργασίας, καθώς και ατομικών επαφών.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις ημέρες καριέρας θα είναι εκπρόσωποι επιχειρήσεων από το Νομό Σερρών και τη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, ο Δήμος Σερρών και ο ΟΑΕΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.