Γιατί τα παιδιά προτιμούν τα γλυκά;

  kidssweetsΕρευνητές του Κέντρου Χημικών Αισθήσεων Μονέλ στη Φιλαδέλφεια ανακάλυψαν ότι τα παιδιά προτιμούν περισσότερο από τους ενηλίκους τις  γλυκές γεύσεις. Η  προτίμηση αυτή δικαιολογείται βιολογικώς, καθώς συνδέεται άμεσα με το αναπτυσσόμενο σώμα τους.

 Στην έρευνα που διεξήγαγαν, παρακολούθησαν 108 παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, όπως επίσης και τις μητέρες τους. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να βαθμολογήσουν  διάφορα τρόφιμα (ζελεδάκια, σούπες, κράκερ), τα οποία περιείχαν διαφορετικές ποσότητες ζάχαρης και αλατιού. Η ανάλυση έδειξε ότι τα παιδιά προτιμούσαν τις  γεύσεις που είχαν το περισσότερο αλάτι αλλά και την περισσότερη ζάχαρη.

 Η «κατασκευή» κάθε ανθρώπου καθορίζει την αγάπη για κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θερμίδες αλλα και νάτριο. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη, είναι ιδιαίτερα  εμφανής στα παιδιά, των οποίων το σώμα βρίσκεται στην ανάπτυξη.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ των γευστικών προτιμήσεων των παιδιών και της ανάπτυξής τους. Τα παιδιά που προτιμούσαν τα γλυκά διαλύματα σε σχέση με τα αλμυρά έτειναν να είναι ψηλά για την ηλικία τους. Όσα πάλι έδειχναν προτίμηση για το αλάτι σε σχέση με τη ζάχαρη έτειναν να έχουν συσσωρευμένο περισσότερο λίπος στο σώμα τους!

 

Επιμέλεια: Μπεκιαρίδου Αλεξάνδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.