Επιστολή Ανεξαρτητοποίησης του Δημ. Συμβούλου Πασχάλη Θ.Τόσιου

Picture 20
Προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηράκλειας
• Τα πρόσφατα περιστατικά με τη σύνταξη δικογραφίας κατά Αντιδημάρχου για κλοπή ποσότητας τροφίμων που επρόκειτο να διανεμηθούν σε άπορους πολίτες του Δήμου Ηράκλειας, όπως και της υπόθεσης παράνομης παροχής ύδρευσης από αντιδήμαρχο ,θέτουν επιτακτικά μείζον ηθικό ζήτημα για τη λειτουργία της συμπολίτευσης. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ηράκλειας θα έπρεπε να δηλώσει εξ αρχής την απερίφραστη καταδίκη της για τα επίμαχα περιστατικά.
• Η αρχή της χρηστής και αδιάφθορης διοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτη και καμία σκοπιμότητα ή λογικές συμψηφισμού δεν επιτρέπουν την παραμικρή ανοχή σε παράνομες πράξεις.
• Η αποφυγή, με κάθε τρόπο, προσπορισμού ατομικού οφέλους και του αθέμιτου, ποινικά κολάσιμου πλουτισμού από τα δημόσια αξιώματα, καθώς και η εξάλειψη της διαφθοράς συνιστούν ουσιώδεις όρους και προϋποθέσεις του αυτοδιοικητικού ήθους. Όταν οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται από μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση εξ αιτίας φαύλων πρακτικών και στρεβλών πολιτικών, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης οφείλουν, περισσότερο αυτοί από κάθε άλλο πολίτη, να επιδείξουν συμπεριφορές που προάγουν το δημόσιο ήθος και έθος.
• Οι αρχές και οι κανόνες της έντιμης, άμεμπτης και διαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, η αποχή από συμπεριφορές και πρακτικές που συνδέονται με την προώθηση ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων και εκμετάλλευσης θέσεων ή αξιωμάτων, είναι αυτονόητες σε όσους σέβονται και τιμούν την ψήφο των πολιτών.
• Έχω καταστήσει ξεκάθαρη την αδιαπραγμάτευτη θέση μου στο σεβασμό της διαφάνειας και την προσήλωση στη χρηστή διοίκηση. Δεν ανέχομαι σε καμιά περίπτωση η αιρετή αυτοδιοίκηση να προβάλλει ως παράδειγμα αναποτελεσματικότητας, αναξιοπιστίας και διαφθοράς. Πάλεψα όλο αυτό το διάστημα για να αναδειχθεί το άλλο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης, αυτής που εκφράζει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που ανοίγει δρόμους, που διαμορφώνει ήθος, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και μάχεται για το κοινό συμφέρον.
• Δυστυχώς οι αδιαφανείς πρακτικές και η ανοχή σε κρίσιμα ζητήματα ηθικής τάξης με υποχρεώνουν να διαχωρίσω τη θέση μου από την παράταξη του Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και να εκφράσω τη διάστασή μου από όσους καταχρώνται της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας,οι οποίοι επικαλούμενοι παραταξιακές λογικές μιας σαθρής ενότητας, ουσιαστικά με τη στάση τους γίνονται συνένοχοι συμπεριφορών αντίθετων με το συμφέρον των δημοτών.
Καλώ όσους ενστερνίζονται τις αρχές μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης να συμπορευθούμε στον αγώνα για αλλαγή των νοοτροπιών και ανατροπή φαύλων πρακτικών.
O αγώνας πράγματι είναι δύσκολος ,αξίζει όμως γιατί είναι ωραίος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.