Εξελίξεις στο Facebook

Σύντομα για να κάνετε chat στο facebook θα χρειάζεστε το facebook messenger!

 αρχείο λήψης

Σε δύο εβδομάδες

Αυτή τη στιγμή, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα τόσο στην κύρια εφαρμογή του Facebook και την εφαρμογή Messenger. Όμως, αυτό θα αλλάξει σε δύο εβδομάδες. Η Verge αναφέρει ότι το Facebook έχει να ενημερώνει τους χρήστες σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες της ενδεχόμενης διαίρεσης. 

Ένας εκπρόσωπος από το Facebook επιβεβαίωσε την κίνηση και είπε στα πρόθυρα ότι ο διαχωρισμός δεν είναι ένα τεστ και ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο.

 

Καλύτερες επιδόσεις

Από την μία πλευρά, ο διαχωρισμός σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook σύντομα θα χρειάζονται δύο ξεχωριστές εφαρμογές, αλλά από την άλλη πλευρά, η διάσπαση θα μπορούσε να επιτρέψει στο Facebook να ενσωματώσει νέα χαρακτηριστικά (π.χ., δωρεάν κλήσεις όπως το Viber) ή στη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων υπηρεσιών.

Εκτός αυτού, μπορεί και να είναι μια ευκαιρία για τους developers της εφαρμογής να βελτιστοποιήσουν την κύρια εφαρμογή του Facebook, καθώς και την ξεχωριστή εφαρμογή Messenger, με αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας, χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης, και λιγότερο μέγεθος αρχείου. Ο εκπρόσωπος είπε στη Verge, “Όταν η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, περιμένουμε οι βασικές εφαρμογές να είναι ταχύτερες.”

 

Θα γίνει ο διαχωρισμός, αλλά όχι για όλες τις συσκευές.

Παρόλο που ο διαχωρισμός θα γίνει παγκοσμίως, δεν θα είναι μεταξύ όλων των συσκευών. Low-end συσκευές, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν επίσης περιορισμένη μνήμη, εξαιρούνται από το διαχωρισμό. 

Οι χρήστες Tablet και Windows Phone θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα μέσω της εφαρμογής του Facebook. Η λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων θα παραμείνει επίσης – προς το παρόν – στην πρόσφατα κυκλοφορημένη εφαρμογή ειδήσεων του Facebook, Paper (διαθέσιμη μονο για iOS προς το παρόν), αλλά μάλλον όχι για πολύ.

Εσείς χρησιμοποιείτε ήδη το Messenger για τις συνομιλίες σας; Ή μήπως χρησιμοποιείτε ακόμα τα μηνύματα της κύριας εφαρμογής όπως στην ιστοσελίδα; Τί πιστεύετε για το σχέδιο της Facebook που θέλει να βγάλει τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω της κύριας εφαρμογής και να τα μεταφέρει σε ξεχωριστή εφαρμογή; Γράψτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια από κάτω!

Ακόμα, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η εφαρμογή Messenger, είναι πλέον διαθέσημη για Nokia X και Lumia.

 

 

Πηγή: Android Authority

Επιμέλεια: George D. Flamouris

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.