Εκδήλωση μνήμης για τη σφαγή της Κορμίστας

Εκδήλωση μνήμης για τη σφαγή της Κορμίστας

Πραγματοποιήθηκε, το πρωί της προηγούμενης Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2013, η εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 72 ετών από τη σφαγή της Κορμίστας της 1ης Οκτωβρίου 1941. Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεο. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αμφίπολης κ. Βογιατζή και ομιλία από τον Εφέτη Κομοτηνής κ. Ευστρατιάδη-Ερκέκογλου, με μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα εκείνης της αποφράδας ημέρας.  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εκφώνηση προσκλητηρίου νεκρών, την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Εκδήλωση μνήμης για τη σφαγή της Κορμίστας

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο υπόγειο του κοινοτικού καταστήματος, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί και λειτουργεί, πλέον, ως ιστορικό μουσείο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και με κατάθεση στεφάνων ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Βογιατζής, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κόλλια-Τσαρουχά, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Καρούντζος και εκ μέρους της Π.Ε. Σερρών ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σφελινιώτης. Στεφάνι κατέθεσαν, επίσης, εκπρόσωποι των  κομμάτων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι των παραρτημάτων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Δ. Αμφίπολης και Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων και Κοινοτήτων και εκπρόσωποι των συλλόγων της Κορμίστας.

Εκδήλωση μνήμης για τη σφαγή της Κορμίστας

Το παρόν έδωσαν, ακόμη, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αμφίπολης, καθώς και οι βουλευτές Σερρών κ. Λεονταρίδης, κ. Αραμπατζή, κ. Βλάχβεης και κ. Σταμπουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.