Διάκριση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών

imagesΟι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, βγήκαν νικητές ανάμεσα σε 6.500 άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Γαλλικό Υπουργείο εξωτερικών…

Η προετοιμασία ήταν μεγάλη απο την μεριά των μαθητών αλλά και από την καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου κ.  Ιασονίδου Ρούλα. Τα παιδιά μεταξύ τους συνεργάστηκαν τέλεια με αποτέλεσμα την πρώτη θέση. Το φετινό θέμα ήταν το γαλάζιο της Μεσογείου, δημιουργώντας μια ψηφιακή καρτ-ποστάλ σε μορφή ενός κόμικ που είχε αφήγηση, είσοδο, μουσική ακόμα και τραγούδι έβαλαν οι μικροί διαγωνιζόμενοι, που διηγείται το πόσο σημαντική και πολύτιμη υπήρξε η Μεσόγειος θάλασσα στο πέρασμα των χρόνων για όλους τους λαούς που έζησαν ”κοντά” της.

Στην επιτυχημένη ομαδική συνεργασία των μαθητών για την δημιουργία της ψηφιακής καρτ-ποστάλ συνέβαλαν και οι εκπαιδευτικοί της Πληροφορικής του σχολείου κ. Μποσνακίδης Παύλος και της Μουσικής κ. Ασβεστάς Θεοφάνης.

 

Η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού θα γίνει το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 14.00 μμ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Όσοι μπορούν ας παρευρεθούν για να στηρίξουμε τους μικρούς Σερραίους! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.