Ανέβηκε με επιτυχία στις Σέρρες η θεατρική παράσταση “Αγαμέμνων”

Θεατρική παράσταση "Αγαμέμνων"

Τυχεροί στάθηκαν οι Σερραίοι που παρακολούθησαν την Παρασκευή 5 Ιουλιου στο θεατράκι του ΤΕΙ Σερρών την θεατρική παράσταση “ Αγαμέμνων” του Αισχύλου. Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με πρωταγωνιστές την μοναδική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον απαράμιλλο Μηνά Χατζησάββα.

Η παράσταση “Αγαμέμνων”,το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου “Ορέστεια”, ζωντανεύει μια ιστορία που συγκλονίζει : Ο φιλόδοξος αρχιστράτηγος Αγαμέμνων δεν διστάζει να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια προκειμένου το στράτευμα του να εισβάλει και να κατακτήσει την Τροία, πράξη που γεννά στην σύζυγό του Κλυταιμνήστρα, μια γυναίκα “που σκέφτεται σαν άντρας”, άσβεστο μίσος εναντίον του και ασείγαστο πόθο να εκδικηθεί για την θανάτωση της πολυαγαπημένης της κόρης. Από την μία, λοιπόν η δίψα για δύναμη, εξουσία και η έπαρση που κάνει τους ανθρώπους αδίστακτους και ανήθικους και από τη άλλη ο αβάσταχτος πόνος μιάς μάνας που την οπλίζει με θάρρος και καρτερικότητα μέχρι να πετύχει τον σκοπό της, να εκδικηθεί.

Ολόκληρη η τραγωδία εξελίσσεται σε έναν μαυροκόκκινο καμβά που καταδεικνύει με ακρίβεια τη ροή του κακού απαξ και αρχίσει. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, δωρική και συνάμα Απολλώνια, συγκλονίζει, καθώς η φωνή της διαπερνά και τις πιο μύχιες πτυχές της ψυχής των θεατών. Επιβλητική, χωρίς περιττές εξάρσεις, με κορύφωση την στιγμή που στέκεται βουτηγμένη στο αίμα πανω από το άψυχο σώμα του Αγαμέμνωνα και θριαμβολογεί για την πολυπόθητη εκδίκηση και θρηνεί για την αδικοχαμένη κόρη της, διαχέοντας την αίσθηση στο κοινό πως καμία άλλη δεν θα μπορούσε να ερμηνεύσει καλύτερα αυτό τον ρόλο. Ο Μηνάς Χατζησάββας ως Αγαμέμνων, καθηλώνει με την επιβλητική του παρουσία και ερμηνεία και μοιάζει σαν έναν όγκο από σίδερα που σε λίγο θα λιώσει και θα χαθεί. Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές ερμηνεύουν εξαιρετικά τους ρόλους τους, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που δύσκολα θα ξεχάσει κανεις.

θεατρική παράσταση “ Αγαμέμνων”

Στους θολούς και χαλεπούς καιρους που ζούμε, τέτοιες αριστουργηματικές παραγωγές αποτελούν φωτεινοί φάροι που καταδεικνύουν το διαχρονικό μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού και συνάμα το απαράμιλλο ταλέντο των καλλιτεχνών του τόπου μας και μας οδηγούν αδιαμφισβήτητα σε ένα συμπέρασμα: Το όνειρο επιμένει και η δημιουργία επιβιώνει πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.