3ο Γενικό Λύκειο Σερρών: Νέα διάκριση με Ασημένιο Μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014

3o-ΓΕΛ-EUSO_2014Το 3ο ΓΕ.Λ. Σερρών με μία τριμελή ομάδα μαθητών της Β” Λυκείου κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014 (http://www.euso2014.eu –https://www.facebook.com/euso2014) που διεξήχθη στην Αθήνα από την Κυριακή 30/3 ως την Κυριακή 6/4.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας το πολύ 17 ετών από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φέτος διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ (www.ekfe.gr) σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου καθώς και με τοΊδρυμα Ευγενίδου.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι μαθητές εξετάζονται σε εργαστηριακές πρακτικές στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία ενώ εργάζονται ομαδοσυνεργατικά και βαθμολογούνται ως τριμελείς ομάδες. Στους σκοπούς του διαγωνισμού περιλαμβάνονται η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και η ανάδειξή του ως βασικό εργαλείο της επιστημονικής μεθόδου, η προώθηση της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων, η ανάδειξη της δημιουργικής σκέψης των μαθητών και η συμβολή στη δημιουργία της κοινής ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Μεταξύ των 50 ομάδων από 25 χώρες μέλη της Ε.Ε. που διαγωνίστηκαν πρώτευσε μία από τις ομάδες της Ουγγαρίας ενώ αυτή του 3ου ΓΕΛ Σερρών που απαρτίζεται από τους μαθητές Αρναούτογλου Φίλιππο, Γκάκου Φωτεινή και Μάλλιο Παντελή κατέλαβε τη 14η θέση και κατέκτησε το 6οασημένιο μετάλλιο, από τα 17 που απενεμήθηκαν.

Την ομάδα προετοίμασαν και καθοδήγησαν οι καθηγητές Φυσικής και Χημείας του σχολείου (κ.κ. Πολυκαρπούλου Μαρία και Ζαφειριάδης Ηλίας), με την ενεργό υποστήριξη του υπεύθυνου του τοπικού ΕΚΦΕ κ. Μανδηλιώτη Σωτήρη και την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Σερρών.

Το σχολείο, οι μαθητές της ομάδας και οι υπεύθυνοι καθηγητές ευχαριστούμε τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια της επιτυχούς συμμετοχής μας στο διαγωνισμό.

Χορηγοί:

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΝΤΖΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΟΤΩΝ ΠΟΤΟΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΑΤΙΔΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΥΑ – ΜΑΡΙ ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Γ. ΚΟΚΑΛΑΣ ΤΕΧΝΗΜΩΝ N. ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Ι. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ Κ. ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΕ.
 
 
 
 
 
Πηγή:anexartitos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.