«διάβαση πεζών»: «αφήνουμε έξω κάθε κομματική ταμπέλα-χαρακτηριστικό μας η άμεση δημοκρατία και ο διάλογος»

Με υπογραφή «Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» η δημοτική κίνηση «Διάβαση Πεζών», με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της κίνησης (www.diavasipezon.gr), δίνει την απάντησή της στην επιστολή του μέλους της Αθ.Μπόικου (όπου εκφράζει τις διαφωνίες του σχετικά με τις θεσεις της «διάβασης πεζών») καθώς και στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Επισημαίνει το «ανεξάρτητο» της κίνησης και των αποφάσεων που λαμβάνονται, καθώς όπως επισημαίνει «Στους κόλπους της “διάβασης πεζών” δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν ισότιμα, πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και ανένταχτοι, οι οποίοι δεσμεύονται μόνο από τις αρχές της δημοτικής κίνησης όπως αυτές περιγράφονται στην ιδρυτική της διακήρυξη και από τις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από την αμεσοδημοκρατική συνέλευση μελών κάθε Τρίτη». Ακόμη θεωρεί τον τρόπο που επέλεξε ο Αθανάσιος Μπόικος να εκφράσει την κριτική του “δυσάρεστο αιφνιδιασμό” και “κάτι το καινοφανές και αταίριαστο με τον δικό μας πολιτικό πολιτισμό”

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

 

Σχετικά με τη παραίτηση του Αθαν. Μπόικου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου

 

Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την παραίτηση του δημοτικού μας συμβούλου, αλλά και την επιστολή του που δημοσιεύθηκε στα μέσα σχετικά, μας αιφνιδίασαν δυσάρεστα, όχι λόγω της επιλογής του να ασκήσει πολιτική κριτική, η οποία είναι επιθυμητή και απαραίτητη για την συνέχιση της ζωντανής πορείας της “διάβασης πεζών”, αλλά λόγω του τρόπου με τον οποίο επέλεξε να πράξει. Η ιστορία της “διάβασης πεζών”, και με τη συμβολή ΟΛΩΝ όσων από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχουν αφιερώσει το χρόνο τους και τη δράση τους σ΄αυτή έχει περήφανα αναδείξει σε ζωτικό χαρακτηριστικό της την άμεση δημοκρατία και τον διάλογο, έτσι ώστε το να πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ την αποχώρηση και την δημοσιοποίηση της όποιας κριτικής μέλους μας, πριν αυτό συζητηθεί στην συνέλευση των μελών μας, είναι κάτι το καινοφανές και αταίριαστο με τον δικό μας πολιτικό πολιτισμό.

Ωστόσο, τα παραπάνω αποτελούν για την “διάβαση πεζών” αφορμή και ευκαιρία να απευθυνθεί για άλλη μια φορά στου Σερραίους και Σερραίες και να διασαφηνίσει ζητήματα σχετικά με την λειτουργία και την αυτονομία της, τα οποία ούτως ή άλλως είναι εμφανή για κάθε καλόπιστο συμμετέχοντα. Στους κόλπους της “διάβασης πεζών” δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν ισότιμα, πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και ανένταχτοι, οι οποίοι δεσμεύονται μόνο από τις αρχές της δημοτικής κίνησης όπως αυτές περιγράφονται στην ιδρυτική της διακήρυξη και από τις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από την αμεσοδημοκρατική συνέλευση μελών κάθε Τρίτη.

Είμαστε περήφανοι και περήφανες που έχουμε καταφέρει να συμμετέχουμε κοινά σ’ αυτόν τον ζωντανό πολιτικό οργανισμό, αφήνοντας έξω από αυτό κάθε κομματική ταμπέλα ή αγκύλωση και πλουτίζοντας την διάβαση αλλά και του ίδιους μας τους εαυτούς μέσα από τον καθημερινό διάλογο και την συνδιαμόρφωση. Όσον αφορά δε, τον αριστερό ή δεξιό προσανατολισμό μας, η ρητή μας δήλωση επ’ αυτού περιττεύει, καθώς για τα πολιτικά μας χαρακτηριστικά μιλούν ξεκάθαρα οι θέσεις και δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Από τα κινήματα υπεράσπισης του δημόσιου και δημοτικού χώρου (στρατόπεδα), τα κινήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών , υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και δημόσιου πλούτου, την συμμετοχή μας σε πρωτοβουλίες κινηματικού χαρακτήρα (αντιφασιστική, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού), αλλά και την δημιουργία δομών αλληλεγγύης (κοινωνικό φροντιστήριο) η “διάβαση πεζών” ήταν, είναι και θα είναι παρούσα, χωρίς να έχει ανάγκη καμία κομματική ή άλλη ταμπέλα για να προσδιοριστεί. Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν θεωρητικές αρχές ούτε ευχολόγια. Είναι η καθημερινότητά μας και είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε και απευθυνόμαστε στην σερραϊκή κοινωνία εδώ και οκτώ χρόνια. Καλούμε κάθε Σερραίο και Σερραία, να συμμετέχει στην συνέλευση των μελών μας, η οποία πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 9μ.μ., στο “στέκι” μας. Εκεί συζητάμε, εκεί διαφωνούμε αλλά και εκεί συνδιαμορφώνουμε και λαμβάνουμε όλες τις πολιτικές μας αποφάσεις . Και αυτές τις κοινά διαμορφωμένες θέσεις , προτάσεις ,απόψεις πρέπει να εκφράζουν οι εκπρόσωποί μας και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω στους Σερραίους πολίτες. Τέλος, θεωρούμε ότι όλη η ασκηθείσα κριτική, αντεγκλήσεις αυτού του καθώς και η συζήτηση που άνοιξε δημοσίως επί του θέματος, αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία.

Οι πολίτες περιμένουν από εμάς συγκεκριμένες θέσεις και πράξεις για τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου Σερρών.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση και με την καθημερινή μας προσπάθεια για περισσότερη επεξεργασία και εμπλουτισμό των θέσεων και προτάσεών μας θα δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Καλούμε τους Σερραίους/ες να στηρίξουν την πολιτική μας πρόταση και να συμμετάσχουν ενεργά στην λειτουργία και στις δράσεις της μοναδικής, μαζικής, αμεσοδημοκρατικής συλλογικότητας στις Σέρρες, τη «διάβαση πεζών».

 

“διάβαση πεζών”

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Πηγή: anexartitos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.