Βούλτεψη: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν

Βούλτεψη: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν
Διαβεβαίωση πως οι παραγωγοί ροδάκινου και ακτινιδίου θα αποζημιωθούν, «είτε με κοινοτικά είτε με εθνικά κονδύλια» για το ρωσικό εμπάργκο, έδωσε το πρωί της Δευτέρας με τηλεοπτική της παρέμβαση στο Μega η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

H ίδια ωστόσο τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις συμμαχίες της στο δυτικό στρατόπεδο».

«Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα αποζημιωθούν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πληγούν από την εξωτερική πολιτική της ΕΕ» δήλωσε Σοφία Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε μάλιστα ότι ορισμένα ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από το ρωσικό εμπάργκο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα ωστόσο η Σοφία Βούλτεψη στάθηκε στο ζήτημα της χάραξης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, η οποία πρέπει -όπως εξήγησε- να είναι πάνω από τα όποια συμφέροντα των αγροτών.

«Μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική με βάση κάποια φορτία ροδάκινου» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο να λυθεί το πρόβλημα των αγροτών και να αλλάξουμε συμμάχους».

Σημείωσε παράλληλα πως θα ήταν «γελοίο» από την πλευρά της Αθήνας να προβεί σε «μονομερείς ενέργειες» έναντι της Ρωσίας, τη στιγμή μάλιστα που οι ευρωπαίοι εταίροι «είναι και αυτοί που έχουν τα δάνειά μας και αυτό το ξέρουν οι Ρώσοι».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διένεξη ΕΕ-Ρωσίας, η οποία οδήγησε στις κυρώσεις και στη συνέχεια στο εμπάργκο, θα επιλυθεί σύντομα.

Πηγή: newsbomb.gr

 

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone