«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά των Σερρών

deltio_08_10_2013

Στη Φλώρινα βρέθηκε το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιώντας προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο σε 218 παιδιά…

Παράλληλα, η κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα βρέθηκε στα Άγραφα, από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, και πραγματοποίησε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε 122 παιδιά. Τέλος, η κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα επισκέφτηκε την Κεφαλονιά, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος σε 280 παιδιά.
Κατά την επίσκεψη των γιατρών στα Δημοτικά Σχολεία σε Κρέντη, Φραγκίστα, Γρανίτσα, Ραπτόπουλο, Βαλαώρα και Παλαιοκατούνα, κατά την οφθαλμολογική εξέταση, διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα όρασης, αφού υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να εξεταστούν από οφθαλμίατρο ή και να προβούν στην αγορά βοηθητικών γυαλιών. Η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έχει ήδη προτείνει να αναλάβουν τις περαιτέρω οφθαλμολογικές εξετάσεις και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την εύρεση των γυαλιών οράσεως καθώς και την κάλυψη άλλων αναγκών.

Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής «Του Χαμόγελου του Παιδιού» είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους, μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου), ο Δήμος Σερρών (14-18 Οκτωβρίου), ο Δήμος Δράμας (19-25 Οκτωβρίου) καθώς και τα Δωδεκάνησα για την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Νομού και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ρόδου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.897 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα και την Κεφαλονιά. Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. 

Πηγή: health.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.