Το σεντούκι των e-στοριών-ψηφιακές αφηγήσεις τοπικής ιστορίας

hqdefault1 (1)Η βιβλιοθήκη καλεί τους πολίτες να συνεισφέρουν με την ιστορία τους για την σύνθεση μίας εως τώρα άγραφης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα αυτού του project  είναι η ιστορία του τόπου μας.

 
Πρόκειται για μια πρόταση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και πραγματοποιείται στα πλαίσια δράσεων του Future Library με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος- Νιάρχος. Για το σεντούκι των e-στοριών υπεύθυνος συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Αλεξάνδρειας και Πολυκάστρου. Και οι τέσσερις βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν ως ένα μικρό συνεργατικό δίκτυο. Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η διάσωση ενός μεγάλου μέρους της άγραφης τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η παραγωγή πολιτισμού απο τους ίδιους τους πολίτες. Οι ψηφιακές ιστορίες είναι ταινίες που θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο. 
 
Σκοπός αυτού του σεντουκιού είναι να αποθηκεύσει αυτές τις ιστορίες αλλά να μην τις κλειδώσει. Όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμο στο κοινό και θα αποτελέσει την ψηφιακή ιστορία του τόπου μας.
 
Μέσα απο τις ταινίες που θα δημιουργηθούν, οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία του τόπου τους ενώ μπορεί να αναδειχθούν πληροφορίες, πηγές και μαρτυρίες που δεν είναι ακόμα γνωστές. Παράλληλα οι νέοι θα εξοικειωθούν με τη γλώσσα της οπτικοακουστικής αφήγησης.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους των προαναφερόμενων περιφερειακών ενοτήτων (Σερρών, Ημαθίας και Κιλκίς- Δ. Παιανίας) όλων των ηλικιών. Ταινίες μπορούν να δημιουργήσουν άτομα (ενήλικες ή παιδιά), ομάδες, σύλλογοι, επιχειρήσεις, φορείς κλπ. 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://stories.futurelibrary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.