Το Κρι Κρι στο πρόγραμμα συμβολαιακής κτηνοτροφίας της Πειραιώς

krikri

Καινούριες συμφωνίες με γαλακτοπαραγωγούς και βιομηχανίες του κλάδου, αυτή τη φορά στη συμβολαιακή κτηνοτροφία, πρόκειται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου στην Θεσσαλία συμβόλαια θα υπογραφούν για παραγωγούς που παραδίδουν γάλα σε δύο βιομηχανίες, την «Όλυμπος» και την «Τυράς» και στις Σέρρες με μια, την Κρι Κρι. Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει συνέχεια των προγραμμάτων της Συμβολαιακής Γεωργίας που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα ο Όμιλος Πειραιώς και θα είναι το ίδιο με αυτό που ακολουθεί ήδη η Τράπεζα στις συμφωνίες της με τους ροδακινοπαραγωγούς, τους βαμβακοπαραγωγούς, και τους καπνοκαλλιεργητές. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη Θεσσαλία ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών (ίσως να φθάσουν τους 1.000), πρόκειται να συμφωνήσει με τις βιομηχανίες Τυράς και Όλυμπος.

Σύμφωνα με κτηνοτρόφους που επικοινώνησε ο ΑγροΤύπος, η εμπλοκή της Τράπεζας είναι ότι θα εκδώσει την γνωστή πλέον «χρεωστική κάρτα» σε κάθε παραγωγό, πιστώνοντας σε αυτή ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Με αυτό ο γαλακτοπαραγωγός θα είναι σε θέση να αγοράσει εγκαίρως τις ζωοτροφές που χρειάζεται η μονάδα του. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δάνειο του κτηνοτρόφου θα πληρώνεται από την βιομηχανία κατά τη εξόφληση του γάλακτος που έχει παραδώσει σε αυτήν. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι σχετικά με το αντίστοιχο πρόγραμμα στις Σέρρες αυτό θα αφορά λιγότερους κτηνοτρόφους (περίπου 50) που θα πουλήσουν την παραγωγή τους στη γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι.

Να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι ουσιαστικά το πέμπτο πρόγραμμα της Πειραιώς. Το προηγούμενο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας αφορούσε τους βαμβακοπαραγωγούς που συνεργάζονται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «η Ένωση», (μετά τα αντίστοιχα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται με τους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας, τους καπνοπαραγωγούς των Σερρών, της Καβάλας, της Δράμας και της Πιερίας και τους βαμβακοπαραγωγούς των νομών Ροδόπης και Ξάνθης).

Χρήστος Διαμαντόπουλος
Πηγή :  agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.