Συγκλονιστικές φωτογραφίες: 100χρονοι ηλικιωμένοι ξαναγίνονται νέοι σε μερικά δευτερόλεπτα

Αναρωτιέστε πώς θα είστε μετά από 10, 15, 20 ή 30 χρόνια; Το TODAY Show σας έχει την απάντηση, καθώς δημοσιεύει πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί σαν προσομοιωτής χρόνου. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας φυσικά.

Ο φωτογράφος Jan Langer ωστόσο αποφάσισε να κινηθεί κάπως αντίστροφα. Με γνώμονα του το σκεπτικό ότι ο χρόνος μπορεί να επηρεάζει την εμφάνιση αλλά όχι την ταυτότητα μας, αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες του.

Η συλλογή του  “Faces Of Century” παρουσιάζει 100χρονους Τσέχους πολίτες όπως είναι σήμερα, όντας ηλικιωμένοι, αλλά και όπως ήταν στα νιάτα τους, πριν από αρκετές δεκαετίες.

Οι ρυτίδες, τα μαλλιά που άσπρισαν ή έφυγαν, δίνουν το στίγμα στο πρόσωπο που σταδιακά δίνει την θέση του στο νέο, το πρότερο πρόσωπο του ίδιου ανθρώπου.

Ο Langer έθεσε μάλιστα και ερωτήσεις στους ανθρώπους τους οποίους έστησε μπροστά στον φακό του και τους θύμισε τα νιάτα τους. Τους ρώτησε για την ακρίβεια τί θα ήθελαν να κάνουν αν γίνονταν και πάλι 20χρονοι και 20χρονες.

“Θα ήθελα να επισκεφθώ και πάλι την Ιταλία”, λέει η Bedriska Kohlerova που είναι 103 ετών. “Να ξαναπαίξω κλαρινέτο” λέει ο Antonin Kovar, 102 ετών. Ενώ ο Prokop Vejdelek που έκλεισε τα 101 του χρόνια, εύχεται “υγεία και καλή διάθεση για όλους”.

Όπως σημειώνει ο φωτογράφος, αυτή τη στιγμή στην Τσεχία ζουν περίπου 700 συμπατριώτες του που έχουν ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής.

 

 

 

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.