Σε αργία έξι σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας

65475-145574Σε αργία τέθηκαν οι έξι προφυλακισθέντες σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του εκλιπόντος βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι. Εν τω μεταξύ, αναβολή έλαβε η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή απολογία του ένατου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Νιγρίτας, που κλήθηκε από την ανακρίτρια Σερρών να λογοδοτήσει για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά του και δεν βρισκόταν στο χώρο των φυλακών κατά την άφιξη του 42χρονου. Αποτέλεσμα ήταν η ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή να ζητήσει από το το σωφρονιστικό κατάστημα αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τον ισχυρισμό του υπαλλήλου. Στη συνέχεια -και με βάση τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία- θα κληθεί εκ νέου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί τη Μ. Δευτέρα, οπότε κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις άλλοι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ την επόμενη μέρα, Μ. Τρίτη, αναμένεται να απολογηθούν οι δύο τελευταίοι συνάδελφοί τους, από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους δεσμοφύλακες. Ήδη για την υπόθεση προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους, έξι κατηγορούμενοι, ενώ άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι προφυλακισθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δύο 24ωρα κρατούνταν, ανά δύο, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και στα Αστυνομικά Τμήματα Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας.

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Σερρών έφτασε η έκθεση της τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Όπως αναφέρεται στο 13σέλιδο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης «οι αιτιογόνες συνιστώσες του θανάτου του Ίλι Καρέλι είναι:
α) το σύνολο των περιγραφόμενων κακώσεων (εκχυμώσεις και κάταγμα στέρνου) και
β) το διαγνωσθέν ιστοπαθολογικά παθολογικό υπόστρωμα της καρδίας (συμφυτική περικαρδίτιδα, υπερτροφία της αριστερής κοιλίας και στεφανιαία νόσος).
Στο μεταξύ, αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων για τη λήψη φαρμάκων ή χημικών ουσιών, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων τα τραύματα που έφερε στην παλάμη του οφείλονταν «σε πρόσφατη αιμορραγία επί εδάφους παλαιότερης βλάβης, και της φλεγμονής που δημιουργήθηκε περίπου 3-4 ημερών πριν τον θάνατό του».

 

 

 

Πηγή: athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.