Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης των εργασιών του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου

Picture 25

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ τις (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, 6-8:30μμ) με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης των εργασιών του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο:  « Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση 1913- 2013».

Την κήρυξη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τέλεσε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού των συνέδρων, ο κύριος Υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών για την διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου και παράλληλα εκδήλωσε την ικανοποίηση του επειδή έλκει την καταγωγή του από τις Σέρρες και ως εκ τούτου παρίσταται στο Συνέδριο με ιδιαίτερα συναισθήματα.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κκ. Θεολόγου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ.  Ιωάννης Μωυσιάδης.

Στους κυρίους Υπουργό και Περιφερειάρχη προσφέρθηκαν τα δίτομα πρακτικά – σε έντυπη και ψηφιακή μορφή – του προηγούμενου Β’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου (2006) καθώς και αναμνηστικό του φετινού επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, χαιρετίζοντας την έναρξη του Συνεδρίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση του εν λόγω Συνεδρίου και ευχαρίστησε όλους όσους εργαστήκαν γι’ αυτό, ιδίως τα μέλη της  Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε  στους Χορηγούς: Την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, την εταιρεία Τηλεθέρμανσης και τα τοπικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της τελετής που αφορούσε στο Γ’ Διεθνές Συνέδριο, έγινε και η επίσημη ανακοίνωση την πορισμάτων και η έκδοση των πρακτικών του προηγούμενου Β’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2006. Την παρουσίαση των πορισμάτων του έκαναν οι καθηγήτριες του ΑΠΘ κυρίες Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού και Αλέκα Γερόλυμπου.

Η τελετή έκλεισε με εκκλησιαστικούς ύμνους στην Ελληνική και Σλαβενική γλώσσα, σε από κοινού εμφάνιση, από τις χορωδίες Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσάκης» και «Νεόφυτος ο Ρηλιώτης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νευροκοπίου Βουλγαρίας, υπό την Διεύθυνση του χοροδιδασκάλου Ιωάννη Παπαχρόνη.

Την παρουσίαση της όλης τελετης έκανε η δημοσιογράφος κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.

Για τους ομιλητές του Συνεδρίου και τους συντελεστές της Οργάνωσής του, δόθηκε στη συνέχεια δεξίωση στο Ξενοδοχείο «Philippos Henia».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.