Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προειδοποιεί για σήμερα η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η προειδοποίηση αφορά τις περιφέρειες Αττικής και Νήσων, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Σποράδων, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας και Κορινθίας.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, έχουν ενημερωθεί προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επιπλέον, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone