Πέθανε το νεότερο μωρό με τεχνητή καρδιά

f30588120116ed6582fafde8fa2919d9_LΈνα μωρό που πιστεύεται ότι ήταν το νεότερο στον κόσμο στο οποίο εμφυτεύτηκε μια τεχνητή καρδιά πέθανε.

Η Tiarna Middleton, από το Rowlands Gill, Gateshead, γεννήθηκε στις 22 Μαΐου, αλλά οι στεφανιαίες αρτηρίες της δεν είχαν διαμορφωθεί καταλλήλως.

Μετά την εγχείριση της περασμένης εβδομάδας, υπέστη επιπλοκές και πέθανε την Δευτέρα.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Freeman στο Newcastle είχαν πραγματοποιήσει μια εγχείριση εννέα ωρών για να χωρέσει η συσκευή που λειτουργεί έξω από το σώμα.

Πιστευόταν ότι η τεχνητή καρδιά θα την κρατούσε ζωντανή μέχρι να γινόταν διαθέσιμη η καρδιά ενός δότη.

Οι γονείς της, Gary Middleton και Sharney Gray, είχαν πει ότι έπαιρναν τα πράγματα «ώρα με την ώρα» μετά την εγχείριση.

Γράφοντας στο Facebook νωρίτερα, η κ. Gray δήλωσε: «Η μικρή πριγκίπισσά μου έγινε ένας άγγελος χθες το βράδυ. Πήρε τα φτερά της νωρίς και πήγε για να είναι μαζί με τον παππού της».

Άλλα παιδιά είχαν μείνει ζωντανά για περισσότερο από 200 ημέρες με τις εξειδικευμένες συσκευές, οι οποίες λειτουργούν βοηθώντας στη δεξιά κοιλία της καρδιάς να αντλεί το αίμα προς τους πνεύμονες και την αριστερή κοιλία να αντλεί το αίμα στο σώμα.

 

 

Πηγή:iatrikostypos.gr

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone