Οι Σερραίοι έμποροι άκουσαν τον Σύλλογο τους και δεν άνοιξαν τα καταστήματα τους την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Εμπορικός Σύλλογος ΣερρώνΠάνω από το 90% των Σερραικών εμπορικών καταστημάτων εφάρμοσε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για την μη λειτουργία των Εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.

Πέρα από τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες , που έχουν την έδρα τους στην Αθήνα, ελάχιστοι   ήταν  τα Σερραίοι έμποροι  που λειτούργησαν τα καταστήματα τους.

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου έγινε μια μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των 7 Κυριακών με την υποστήριξη της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ που προτείνουν το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο τις δύο παραγωγικές Κυριακές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Καβάλας , Δράμας Κιλκίς και Κατερίνης και την συμπαράσταση των τριτοβάθμιων οργάνων έδειξε ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιστέκονται και ότι μπορούν να ρυθμίζουν την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνες τους.

 

Για πρώτη φορά δεν λειτούργησαν όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ( δηλώσεις δημοσιογράφων) , επίσης δεν λειτούργησε η αγορά της Θεσσαλονίκης όπως τις προηγούμενες Κυριακές ( δήλωση μέλους του ΔΣ του Εμπορικού Συ΄΄ογου Θεσσαλονίκης) .

 

Στις πόλεις που συνεργαστήκαμε η εφαρμογή της πρότασης άγγιξε το 80% περίπου.

Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε είναι μια απάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης ότι όλη  η χώρα πλέον ( δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ Κορκίδη Βασίλειου) αντιδρά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις 7 Κυριακές που είναι προπομπός των 52 Κυριακών.

 

Ως Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών  , παρά την ελάχιστη αντίδραση κάποιων Σερραίων εμπόρων συμμετείχαμε  σ’ αυτή την Πανελλαδική κινητοποίηση γιατί τονίζουμε και πάλι ότι μόνο οι 2 Κυριακές του χρόνου , Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, είναι παραγωγικές και οι υπόλοιπες 5 Κυριακές  είναι προπομπός των 52,  όπου το μέτρο αυτό εξυπηρετεί τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες και σημειώνουμε για ακόμη μία φορά ότι από το καταναλωτικό κοινό δεν λείπουν οι μέρες και οι ώρες για να κάνουν τις αγορές τους αλλά τα χρήματα.

 

Ως  Εμπορικός Σύλλογος Ν Σερρών  ευχαριστούμε  τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό για την συμμετοχή και την συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση αυτή.

 

Επειδή ακολουθεί η 6η εμβόλιμη Κυριακή στις 14 Δεκεμβρίου 2014 , η οποία είναι και αυτή εκτός των 2 παραγωγικών Κυριακών , για να μην υπάρχει δυσαρέσκεια από κανένα  Σερραίο έμπορο θα διεξαχθεί έρευνα, πόρτα- πόρτα,  σε όλα τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών και θα ισχύσει αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία.

 

Ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 τα καταστήματα των Σερρών θα είναι ανοικτά ενώ για την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταία τους έτους ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει την «Λευκή Νύκτα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: kastrosintikis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.