Οι κρυφές ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας.

Στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Ντάλας του Τέξας παρουσιάστηκε μια έρευνα από μια ομάδα του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, με επικεφαλής τον δρα Τζον Φίνλεϊ. Η έρευνα αυτή έδειξε ότι όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα καλά βακτήρια στο έντερό μας, φροντίζουν να παράγουν ωφέλιμες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, οι οποίες κάνουν καλό στον οργανισμό και ιδιαίτερα στην καρδιά μας. Τα βακτήρια αυτά του γαστρεντερικού συστήματος τρώνε την σοκολάτα  και διασπούν, μέσω ζυμώσεων, τις πολυφαινόλες και τις ίνες σε μικρότερα αντιφλεγμονώδη μόρια. Οι ουσίες αυτές όταν απορροφώνται από το σώμα μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού!

Επιμέλεια: Μπεκιαρίδου Αλεξάνδρα.

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone