Ο Σ. Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ): «Αποκαλώ τη “Μακεδονία” με το όνομά της: “Μακεδονία”» Άλλη μια ανθελληνική δράση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ !

kouloglouΑκόμα μία έκφραση ανθελληνισμού και προδοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί η συνέντευξη που έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου σε μέσο της ΠΓΜΔ, αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κούλογου έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό telegraf.mk όπου δήλωσε τα εξής:

«Αυτή η εξωφρενική διαμάχη δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του ’90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία.

Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα. Έχω μιλήσει για αυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης.

Όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά». Προσθέτει επίσης: «Αποκαλώ την “Μακεδονία” με το όνομά της: “Μακεδονία”, όπως ο υπόλοιπος κόσμος» αλλά και «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να σώσει την τιμή της.

Δεν γνωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε χθες ότι: «Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιούς του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο Στέλιος Κούλογλου δεν άφησε αναπάντητη αυτή τη δήλωση και είπε τα εξής:

«Αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε, ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό.

Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα.

Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.