Ο Γ. Μπουτάρης το φαβορί στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως αναμενόταν, είναι το μεγάλο φαβορί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Γ. Μπουτάρης το φαβορί στη Θεσσαλονίκη

Οι χθεσινές εκλογές επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις δημοσκοπικές προβλέψεις και ο Γ. Μπουτάρης πάει στον δεύτερο γύρο με μια διαφορά γύρω στο 10% έναντι του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος είχε την υποστήριξη της ΝΔ. Στο στρατόπεδο του Γ. Μπουτάρη τα αποτελέσματα έγιναν δεκτά με ικανοποίηση, ενώ αντίθετα τα υποδέχτηκαν μουδιασμένοι και προβληματισμένοι στο στρατόπεδο του Στ. Καλαφάτη.

Στην παράταξη του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη (ΣΥΡΙΖΑ), στην αρχή υπήρξε ικανοποίηση και πολλά χαμόγελα, όταν τα exit polls τους έδιναν ποσοστά 15-16%, τα οποία ήταν 5-6 εκατοστιαίες μονάδες μεγαλύτερα από αυτά των δημοσκοπήσεων.

Περίσκεψη
Ομως, όσο υποχωρούσε το παραπάνω ποσοστό και κινούνταν κοντά στο 10% άλλαξαν τα συναισθήματα και υπήρχε περίσκεψη και προβληματισμός.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι πιο κάτω και από το μισό από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη των εκλογών του 2012 (27%).

Ο Γ. Μπουτάρης το φαβορί στη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος συγκέντρωνε ποσοστό 7,70% που είναι σχετικά μεγαλύτερο από αυτό που είχε πάρει το κόμμα τον Ιούνιο του 2012 στην Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (6,7%).

Το ΚΚΕ με τον Γιάννη Δελλή συγκέντρωνε ποσοστό λίγο πάνω από το 6% που είναι μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών του 2012 (4,5%). Η υποψήφια των Οικολόγων Ελενα Ιωαννίδου συγκέντρωνε ποσοστό πάνω από 3% και αναμένεται να εκπροσωπηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας» του Γ. Μπουτάρη στην οδό Τσιμισκή το αποτέλεσμα έγινε δεκτό με πανηγυρισμούς και υπήρχε εικόνα γιορτής, ενώ οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων συμμετείχαν με συνεχές κορνάρισμα. Ο Γ. Μπουτάρης, που έφτασε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, έκανε δηλώσεις ευχαριστώντας τους Θεσσαλονικείς, γιατί, όπως είπε, ψήφισαν αυτοδιοικητικά και έδωσαν έτσι στην «Πρωτοβουλία» ένα ξεκάθαρο προβάδισμα και πρόκριση νίκης για τον β΄γύρο.

«Πρόκειται για μια ουσιαστική αναγνώριση της διοίκησης Μπουτάρη, η οποία θα επιβεβαιωθεί την επόμενη Κυριακή», τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς ζητώντας μια μεγάλη ενότητα και συσπείρωση στη μεγάλη αυτοδιοικητική πλατφόρμα για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ευρωπαϊκή πόλη, όπως είπε.

Λίγος κόσμος που περιορίζονταν να παρακολουθεί τα αποτελέσματα από την τηλεόραση με αρκετή κατήφεια υπήρχε στο εκλογικό κέντρο του Στ. Καλαφάτη στην οδό Τσιμισκή, στην περιοχή της ΧΑΝΘ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος προσήλθε αργότερα και περίμενε να υπάρξει σχετική οριστικοποίηση του αποτελέσματος προκειμένου να κάνει δηλώσεις.

Το ποσοστό που συγκέντρωσε χτες ο Στ. Καλαφάτης υπολείπεται κατά πολύ από εκείνο που είχε συγκεντρώσει το 2010 ο Κώστας Γκιουλέκας (37,9%) και ο μεγάλος προβληματισμός είναι πώς θα καλυφθεί η μεγάλη διαφορά και θα ανατραπεί το αποτέλεσμα στον β΄γύρο.

«Ξεκινήσαμε πριν από δύο μήνες από το μηδέν. Μένουμε στην ατζέντα μας. Αυτή την εβδομάδα ο αγώνας συνεχίζεται» τόνισε ο Στ. Καλαφάτης, επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», και προσέθεσε: «Από τα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων φτάσαμε στα τελευταία 50 μέτρα. Πάμε για το θεαματικό finish, θα το κάνουμε για την πόλη».

Γ. Μπουτάρης
Ψήφος για ένα ιστορικό βήμα

«Το αποτέλεσμα προφανώς και μας ικανοποιεί, αλλά δεν μας αφήνει να κοιμόμαστε. Γι’ αυτό ζητάω την ψήφο όλων των Θεσσαλονικέων, κι αυτών που μας ψήφισαν κι αυτών που δεν μας ψήφισαν, προκειμένου στον δεύτερο γύρο να πετύχουμε μια νίκη, η οποία θα μας δώσει το δικαίωμα να κάνουμε ένα ιστορικό βήμα για την πόλη, να εκφράσουμε δηλαδή μέσα από αυτήν τη νίκη την ενότητα, την αυτοδιοικητική ενότητα όλης της πόλης», είπε ο Γ. Μπουτάρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.