Νέο κρούσμα του κοροναϊού στις ΗΠΑ

ios1-480x3301-620x320Αμερικανοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκε ένα δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ του κοροναϊού MERS, αυτή τη φορά στην πολιτεία Φλόριντα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και αξιωματούχοι στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν το κρούσμα του ιού, που επίσημα είναι γνωστός ως Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής.

ΤοCDC ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο «εισαγόμενο» κρούσμα MERS που καταγράφεται στις ΗΠΑκάτι που σημαίνει ότι ένας ταξιδιώτης προσβλήθηκε από τον ιό σε κάποια άλλη χώρα ταξίδεψε,ενώ είχε προσβληθεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις αρχές του μήνα σε έναν άνδρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία στην Ιντιάνα.

 Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι το κρούσμα του MERS στις ΗΠΑ είναι ένα πρόσωπο το οποίο ταξίδεψε στη χώρα αυτή μέσω Λονδίνου.

Εξάλλου στην Ιορδανία σημειώθηκε ο πέμπτος θάνατος που σχετίζεται με τον ιό, ενώ την Κυριακή ένας ακόμα άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία πέθανε, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 142.

Τελευταίο«θύμα» του MERS στην Ιορδανία ήταν μια 26χρονη νοσοκόμα. Σύμφωνα με εκθέσεις υπουργείων υγείας, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον ιό. Η κυβέρνηση της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη προστασία του ιατρικού προσωπικού.

Τα συμπτώματα του ιού περιλαμβάνουν πυρετό, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια.

Η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη στη Γενεύη, δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ