Μπόλαρης κατά Τζιτζικώστα για «υπόγειες» σχέσεις με τη ΧΑ

413047_123974181059477_1596896702_o

Υποστηρίζει ότι ο συνυποψήφιός του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη δράση του φιλοναζιστικού μορφώματος

Για «επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία» και υπόγειες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Μάρκος Μπόλαρης το συνυποψήφιό του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Μπόλαρης υποστηρίζει ότι ο συνυποψήφιός του έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη δράση του φιλοναζιστικού μορφώματος, ενώ επιτίθεται και στη Βούλα Πατουλίδου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη με τον κ. Τζιτζικώστα, λόγω του γεγονότος ότι, σε παλαιότερη τηλεοπτική της εμφάνιση, υπερασπίστηκε τους διωκόμενους βουλευτές της ΧΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μπόλαρη έχει ως εξής:

«Είναι θλιβερό, ειδικά σήμερα, νέοι άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, να προσεγγίζουν θέματα δημοκρατίας με ελαφρότητα ή ευκαιριακή σκοπιμότητα. Θυμίζουμε ότι:

Μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα τέλη Σεπτεμβρίου, ζητήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη ρητή και απερίφραστη καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής. Ο κύριος Τζιτζικώστας αρνήθηκε.
     
Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο ίδιος, σε αντίθεση με τους άλλους περιφερειάρχες, όχι μόνο προσκάλεσε τη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις για το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και προκάλεσε εξομοιώνοντας τη Χρυσή Αυγή με κοινοβουλευτικό κόμμα.
     
Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης κα Βούλα Πατουλίδου. Μόνο που η κα Πατουλίδου, στις 24-2-2014, σε κοινή εμφάνισή της με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών Ηλία Κασιδιάρη, έθεσε σε αμφισβήτηση την ιστορική προσωπική της παρακαταθήκη, τοποθετούμενη υπέρ του φιλοναζιστικού σχήματος.

Επειδή με τη δημοκρατία δεν παίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα, είναι κρίσιμο οι πολίτες που καλούνται να επιλέξουν στις εκλογές, να γνωρίζουν τις επιλογές του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος κατά τ’ άλλα εμφανίζεται ως ανεξάρτητος. Τα παιχνίδια με τη δημοκρατία δεν είναι αστειότητες, ειδικά όταν κρύβουν επικίνδυνες σκοπιμότητες, όπως αποδεικνύεται από τέτοιου είδους εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά. Οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη».

Απο το protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.