Μήνυμα του Κινέζου πρωθυπουργού: Θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο

Chinese-Premier-Li-KeqiangΟ κ. Λι Κετσιάνγκ, συνοδευόμενος από τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι και πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία, θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας από τις 19 μέχρι τις 21 Ιουνίου.

«Θα εργαστούμε από κοινού με την Ελλάδα, για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στη Μεσόγειο» ανέφερε ο ίδιος, λίγες ώρες πριν φτάσει στη χώρα μας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Λι Κετσιάνγκ προσδιορίζει ως νέα πεδία πιθανών επενδύσεων τους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών, ενώ μιλάει για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των θαλασσίων μεταφορών.

Χαιρετίζει, δε, τα πλουσιότατα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό, που θα εξελιχθεί σε σημαντικό πεδίο ανάπτυξης της σινο-ελληνικής συνεργασίας. Τέλος, επισημαίνει τη στρατηγική σημασία της χώρας μας για την ενίσχυση των σχέσεων της Κίνας με την Ευρώπη.

Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είναι η μεγαλύτερη δυνατή κινεζική συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η αύξηση των κινεζικών επενδύσεων και συνεργασιών με ελληνικές εταιρείες. Είναι γνωστό, άλλωστε, το κινεζικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και για την απόκτηση στον Πειραιά του 67% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο ανώνυμης εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ.

 

Πηγή:opinionpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.