Λεπέν: «Δεν επιθυμούμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή»

Λεπέν: "Δεν επιθυμούμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή"

Την πρώτη της συνέντευξη τύπου έδωσε χτες βράδυ η Πρόεδρος του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου και μεγάλη νικήτρια των ευρωβουλευτικών εκλογών, Μαρίν Λε Πεν. Στην κατάμεστη από δημοσιογράφους αίθουσα τύπου Anna Politkovskaya του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον αέρα θριαμβεύτριας και πλαισιωμένη από τους τέσσερις εκπροσώπους των ευρωσκεπτικιστών/ακροδεξιών από τις χώρες της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Αυστρίας, η Λε Πεν έκανε λόγο για μια ιστορική νίκη και στιγμή. 

Ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας πως η επικράτηση του Εθνικού Μετώπου που έλαβε το 25% στη Γαλλία και της εξασφάλισε 24 έδρες στην Ευρωβουλή, επιτεύχθηκε χάρη στην ενότητα, «παρά την δαιμονοποίηση από την πλευρά των γαλλικών κυρίως μέσων ενημέρωσης κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα». Επισήμανση που της επέτρεψε στην συνέχεια να παρεμποδίσει το μονοπώλιο ερωτήσεων από τους Γάλλους δημοσιογράφους, που ενώ μέρες πριν τη  λοιδορούσαν τώρα σπρώχνονταν για ένα κοντινό της νέας σιδηράς κυρίας.

Έκανε γνωστό πως εντός των επομένων τριών εβδομάδων θα προχωρήσει στην συγκρότηση νέας πολιτικής ομάδας, σύμφωνα με τους κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου που για την σύσταση της προβλέπει την συμμετοχή 25 βουλευτών από τουλάχιστον επτά κράτη μέλη. 

«Οι διαπραγματεύσεις απαιτούν διακριτικότητα», ήταν η απάντηση της σε ερώτηση για το ποιες χώρες θα συμπεριληφθούν στη νέα ομάδα. 

Σε ερώτηση ωστόσο δημοσιογράφου για πιθανή μελλοντική συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, η Μαρίν Λε Πεν απάντησε ξανά πως δεν επιθυμεί «καμία σχέση με το ελληνικό εθνικιστικό κόμμα». 

Τα κύρια σημεία σύγκλησης και των πέντε εκπροσώπων όπως τοποθετήθηκαν, φάνηκε να είναι η αδιαμφισβήτητη εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μεταναστευτικό ζήτημα και η διαφοροποίησή τους από την λεγόμενη ευρωπαϊκή ομοσπονδοποίηση. 

Κάνοντας συνεχώς λόγο για αυτοδιάθεση των λαών η Λε Πεν ανέφερε πως βρίσκεται σε αυτή την θέση υπερασπιζόμενη μόνο τα γαλλικά συμφέροντα, σε αντίθεση με τις κυρίαρχες πολιτικές ομάδες που προωθούν αυτά του Συμβουλίου, υπονοώντας σαφώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και αυτό των Σοσιαλδημοκρατών.  

Παραμένει άγνωστο ωστόσο ποιος θα ηγηθεί της νέας ομάδας αν και αίσθηση όλων ήταν πως η Λε Πεν χαίρει αυτή την στιγμή της εμπιστοσύνης και εκτίμησης των υπολοίπων ομοϊδεατών της. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αρχηγός του Ελεύθερου Ολλανδικού Κόμματος (PVV) Geert Wilders, ο ίδιος ζηλεύει την νίκη της. 

 

 

 

Πηγή: lifo.gr

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone