Κατασχέθηκαν 50.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στο Καρυδοχώρι Σερρών

tsigaraΚατασχέθηκαν συνολικά 50.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται να συλληφθεί και πέμπτος ημεδαπός στον οποίο επρόκειτο να πουληθούν τα τσιγάρα

Η ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς ξεπερνά τις 160.000 ευρώ

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέτυχαν χθες (23.07.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες τη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 26, 27, 49 και 54 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Για την ίδια περίπτωση αναζητείται να συλληφθεί και ένας 40χρονος ημεδαπός που επρόκειτο να αγοράσει τα λαθραία τσιγάρα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα Σερρών εντόπισαν την 22.07.2013 σε δασική περιοχή στο Καρυδοχώρι Σερρών και έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο έμφορτο με πακέτα τσιγάρων.

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, εντός του οχήματος υπήρχαν πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφαλείας και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Στη συνέχεια, χθες (23.07.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν ο 26χρονος και ο 49χρονος που προσήλθαν στο σημείο για να ελέγξουν το φορτίο. Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα προσήλθαν στο σημείο ο 27χρονος και ο 54χρονος έχοντας ορίσει συνάντηση με τους προηγούμενους και συνελήφθησαν και αυτοί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο πρώτοι είχαν αποθηκεύσει πρόσφατα στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 50.000 πακέτα τσιγάρων τα οποία ήταν λαθραία και τα οποία πρόκειται να πουλήσουν στον 40χρονο. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι δύο τελευταίοι είχαν αναλάβει έναντι αμοιβής να παραλάβουν και να μεταφέρουν τα λαθραία πακέτα τσιγάρων για λογαριασμό του 40χρονου.

Κατασχέθηκαν:

  • το προαναφερόμενο όχημα,
  • (50.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και
  • (5) κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι κρότου – αερίου και (2) μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα.

Συνολικά κατασχέθηκαν (50.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών, ενώ η ζημία σε βάρος του Δημοσίου από την μη καταβολή φόρων και δασμών υπολογίζεται από το Τελωνείο Σερρών στο ποσό των (161.294,48) ευρώ.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και του πέμπτου δράστη, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.