• Home »
  • Lifestyle »
  • Julia Child: Η γυναίκα που εισήγαγε την γαλλική κουζίνα στην Αμερική

Julia Child: Η γυναίκα που εισήγαγε την γαλλική κουζίνα στην Αμερική

αρχείο λήψηςΗ διάσημη και ταλαντούχα τηλεοπτική σεφ και συγγραφέας γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου το 1912 στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια. Το 1948 μετακόμισε στην Γαλλία όπου λάτρεψε την γαλλική κουζίνα. Εκεί αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής το οποίο θα περιλάμβανε γαλλικές συνταγές  που θα μπορούσε να εκτελέσει κάθε αμερικανίδα νοικοκυρά. Επιπλέον έγινε τηλεοπτική αστέρας παρουσιάζοντας εκπομπές μαγειρικής. Η Julia Child ενέπνευσε την Julie Powell να δημιουργήσει ένα blog στο οποίο ανέβαζε συνταγές  από το βιβλίο της Child , Mastering the Art of French Cooking που εκτελούσε και η ίδια. Η Powell θαύμαζε απεριόριστα την Child και προσπαθούσε να τις μοιάσει. Το blog απέκτησε μεγάλη επισκεψιμότητα και στην συνέχεια της πρότειναν να γράψει και βιβλίο . Το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 2009 με την Amy Adams στον ρόλο της Powell και την Meryl Streep στον ρόλο της Child.Στις 15 Αυγούστου του 2012 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γέννηση της Child , έτσι εστιατόρια από όλη την Αμερική αποφάσισαν για μία ολόκληρη εβδομάδα να εντάξουν συνταγές της στο μενού τους.

 

Επιμέλεια: Βασιλική Μπεκιαρίδου

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone