[ΣΟΚ!!!]Πραγματική πτήση με Jetpack από το φεστιβάλ «Future Is Here»!

jetpack

Το Jetpack είναι ένα από τα δημοφιλέστερα “εξαρτήματα” σε video games και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και αν κρίνουμε από την επίδειξη που έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Future is Here” (διοργάνωση από το Smithsonian Magazie), τότε πλησιάζει ο καιρός που θα το δούμε να γίνεται πραγματικότητα ως ολοκληρωμένο προϊόν.

Στο παρακάτω video θα δείτε τον πιλότο να απογειώνεται και να πετά για περίπου 20 δευτερόλεπτα προτού προσγειωθεί ομαλά στην ίδια περίπου θέση. Το συγκεκριμένο Jetpack χρησιμοποιεί υπεροξείδιο του υδρογόνου και άζωτο σε αέρια κατάσταση, τα οποία αντιδρούν (παρουσία καταλύτη) και παράγουν πεπιεσμένα jets “ατμού” για να δώσουν την απαραίτητη ώθηση. Ο πιλότος ελέγχει με τη μία λαβή τη δύναμη του “ατμού” και με την άλλη λαβή την κατεύθυνση.

Η Jet PI, εταιρεία που το κατασκευάζει, δηλώνει ότι το Jetpack κοστίζει $100.000-$150.000 για να κατασκευαστεί και μπορεί να προσφέρει το πολύ 26 δευτερόλεπτα πτήσης προτού εξαντληθούν τα καύσιμα του. Φυσικά, δεν είναι διαθέσιμο για πώληση, αλλά φανταζόμαστε ότι θα εξελιχθεί περαιτέρω μέσα στους επόμενους μήνες.

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone